Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem nekem való az orvosi?

Tényleg nem nekem való az orvosi?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, ha hosszú lesz, megpróbálom röviden összefoglalni.

Gimi utolsó évében jöttem rá, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, nyilván nem jártam faktra sem bioszból, sem kémiából. Egyedül felkészültem abban az évben bioszra, így 44% lett. Ez után kiderült, hogy van egy jóindulatú daganatom, nem mentem dolgozni, (ahogy terveztem ), hanem beiratkoztam egy OKJ-re, hogy legyen TB-m, mellette próbáltam dolgozni és tanulni mindkét emeltre. Nyilván túlvállaltam magam, otthagytam az OKJ-t, hogy az érettségire tudjak koncentrálni.

Az érettségijeim előtt 1 héttel meghalt a legjobb barátom autóbalesetben, teljesen magamba zuhantam, így ez eléggé rányomta a bélyeget az írásbelikre és a szóbelikre is. Most ősszel mentem bioszból harmadjára, de teljesen felesleges volt, hiszen alig készültem rá, még mindig nem tudtam túltenni magam azon, hogy meghalt egy nagyon közeli barátom. Terápiára leghamarabb januárban jutok el, addig próbálok tanulni és túlélni, de elég nehezen megy. A családtagjaimtól rendszeresen megkapom, hogy minek akarok így orvosira menni ha az emelt érettségikre sem tudok megfelelően túlkészülni, de ők nem veszik figyelembe sem azt, hogy rákom volt, sem azt, hogy elveszítettem egy számomra nagyon fontos személyt. Vagy tényleg nem vagyok oda való?

A töri érettségire például 1 hónap alatt készültem fel (suli mellett), előtte 30-40%-osokat írtam, élesben az írásbelim 88% lett. Szóval ez alapján úgy érzem, hogy viszonylag nagy mennyiségű anyagot rövid idő alatt meg tudok tanulni, de eléggé bizonytalan vagyok benne most már a családomnak köszönhetően.

Ennek ellenére még hajt az, hogy szeretnék életeket menteni, de lehet tényleg el kéne engednem. Ti mit gondoltok erről?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2023. dec. 8. 21:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
78%
16-os vagyok, miért lettem 0-ra lepontozva? Én orvos vagyok és tanácsot adtam, hogy hova járjon érettségi előkészítőre, illetve hogy nekem is voltak ilyen gondjaim de félretettem és elvégeztem a sulit. Ez nem releváns vagy nem segítség? 🤨
2023. dec. 14. 16:38
 22/23 A kérdező kommentje:

#21: Alapvetően már úgy kompletten szerettem volna kérdezni, hogy mi ez a nagymértékű lepontozás kb minden válasznál, hiszen a véleményekre voltam kíváncsi, mindenki leírta a sajátját, akiket pontoztam is, őket mind felfelé.

Most visszanéztem egyébként, a 16-os választ azért nem értékeltem, mert én eddig a SOTÉs felkészítőről csak rosszat hallom (kb 10 különböző embertől), azon kívül, hogy drága.

2023. dec. 14. 23:17
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk igaz hogy én régen jártam, kb 10 éve. Nekünk egy rém szigorú néni volt, azóta biztos más tartja. Elmondta az egész biológia anyagot egy év alatt, szombatonként, 4 órában. Persze iszonyú szar volt járni, mert pénteken nem tudtam bulizni, szombaton nem aludhattam délig, 4 óra intenzív tanulás volt és még készülni is kellett rá. Viszont faszán megtanította. Valamit valamiért. Azóta lehet h csökkent a színvonala.
2023. dec. 15. 10:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!