Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek anyukám jogosan...

Szerintetek anyukám jogosan van felháborodva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9.es vagyok, tehát gimnázium elsős.

1. osztály óta nagyon jó tanuló vagyok, 1-2 4es technikából énekből meg ilyenekből évvégén becsúszik, de ezen kívül mindenem 5ös.

Nem csak anya miatt fektetek ekkora hangsúlyt a tanulásra, magamnak tanulok leginkább, viszont anyának nagyon magas elvárásai vannak, amit nem teljesen értek, és emiatt feszélyezve érzem magam.

Javában 5ösöket hozok, eddig az összes tantárgyból összesen van 4 négyesem, a többi jegy mind ötös, de amint kapok egy négyest, anya elkezd ordibálni, hogy ő nem akar négyeseket látni, neki csak az ötös felel meg. Volt hogy amiatt szidott meg, hogy nem csillagos 5ös lett. Én tényleg rengeteget tanulok és próbálkozok, de van ami sajnos sehogy sem megy ötösre, pl a matek. Szerintem semmi baj nincs a négyessel, főleg ha csak 1-2 csúszik be belőle. A gimi már elég nehéz(6osztályosról van szó, már 2 évet jártam gimibe)és néha már nagyon nehéz 5öst szerezni.

Odáig sem akarok eljutni mint tavaly, hogy bele betegedek a sok tanulásba mert tavaly pl hajnali 2ig tanultam általában minden nap.

Szerintetek anyának normális elvárásai vannak a jegyeim szempontjából, vagy ez tényleg abnormális...?

2023. nov. 27. 18:58
A kérdező szavazást indított:
Normális
Abnormális
14 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
17%
Ha 16 évesen még csak 9. osztályos vagy akkor bizony te le vagy maradva az átlagoshoz képest és jóval rosszabban teljesítesz az átlagtól.
2023. nov. 27. 19:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád sajnos (bár jót akar neked) a maximalizmusával csak azt éri el, hogy szorongásba taszít, ami idővel valószínűleg az iskolai teljesítményedet is lerontja, nem is szólva a lelki egészségedről. Azt javaslom, hogy fordulj az iskolapszichológushoz és mondd el neki a problémádat. Valószínűleg ő majd beszélni fog anyukáddal.
2023. nov. 28. 07:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rosszat tesz neked ezzel anyukád. Ha nem akarsz később problémákat be kellene ezt fejeznetek. Soha senkit nem fog érdekelni az életben, hogy neked gimnáziumban hány négyesed és hármasod volt. Nem ez fog számítani az életben. Nézd meg mi érdekel és azokra feküdj rá nagyon. Pl.orvos akarsz lenni, akkor mit számít, ha irodalomból nem vagy ötös. Tedd meg amit tudsz (egészséges kereteken belül) és nézd azt, hogy te mindent megtettél. A jegy pedig csak egy szám. És ahogyan az előző írja: pont akkor van nagy esély a rontásra ha szorongsz. (Saját tapasztalat.)
2023. nov. 28. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!