Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon lassan tanulok. Mit...

Nagyon lassan tanulok. Mit tudok ezzel tenni?

Figyelt kérdés

A középiskolában még éppen elvoltam a saját tempómban olyan 3-as, 4-es jegyekkel. Viszont tavaly kezdtem az egyetemet és viszonylag sok tárgyamat buktam el. Annak ellenére, hogy minden nap tanulok.

Az elözö félévben teljesen tudatosan váltottam tanulási technikát a 'Make it stick' könyv ajánlásaival (retrieval practice, spaced repetition, interleaving). Az addigi összevissza tanulási idömet is lecseréltem Pomodoro idözítöre, így egész jól nyomon tudom követni mennyi idöt fordítok erre.

Ezzel tényleg jobban átlátom a dolgokat, de a tempóm semmit nem javult. Nyáron csak két témát tanultam felváltva és akkor egész jól müködött.

Most elkezdödött az egyetem és megint úgy érzem, hogy csak folyton utolérni próbálom az anyagot.

Hogyan tudnék gyorsítani a tempómon?

Kevés lenne a ráfordított idö? Jelenleg ez 6 vagy 8 db 25 perces pomodoro szakasz, azaz durván 2.5 vagy 3 óra tiszta tanulási idö naponta. Ez kevésnek számít egyetemre?

#egyetem #tanulás #kémia #Anki #tanulási nehèzsèg
2023. szept. 13. 06:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak rossz szakot választottál. Más szakon lehet, hogy jobban tanulnál. Vannak egyébként könnyebb szakok is, az egyetemek, főiskolák se mind egyformán erősek. Nem kell feladni a diplomát, de egy szakváltáson elgondolkodnék. Nekem két diplomám van, de tudom, hogy vannak szakok, amiket nem tudtam volna elvégezni, mert nincs hozzá érzékem.
2023. nov. 10. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!