Mit tegyek, ha nagyon lassan tanulok tételeket?
Nekem az segített, hogy minden tételből tudtam legalább 3 mondatot. Ha sokszor átolvastad, kihúzol egy tételt, leírod ezt a hármat, nincs az az isten hogy kidolgozás alatt ne jutna még eszedbe néhány fontos infó.
Esetleg ha ezzel megvagy, kezdd úgy a részletesebb tanulást hogy “mi az, amit a 3 mondatom ellenére nem tudnék elmondani?”… “mi az, ahova ez nem elég (mert mondjuk sok infót kell tudni pontosan, pl emelt töri érettségin olyan tételek, ahol rengeteg az évszám)?
Ha pedig van olyan fontos, de nehezen megjegyezhető információsor, ami tele van idegen szóval, költs belőle versikét (nekem egyetemen ez volt a véralvadási faktorok és az agyidegek). Példa: a 8 kéztőcsontnál 1. sor: os scaphoideum, lunatum, triquetrum, pisiforme. Ebből az lett hogy “szkafanderben megyek a holdra, háromszögbe pisilek”.
Nem az internettel van probléma, hanem maga a tanulás sebessége nem jó, lassan haladok, lassan érek egy tétel végére...
Sokszor tényleg nem értem a tételek minden pontját, de utánajárni és megérteni még több idő lenne.
"Nem az internettel van probléma, hanem maga a tanulás sebessége nem jó, lassan haladok, lassan érek egy tétel végére..."
. Az azt jelenti, hogy elakadsz a részletekben.
"Sokszor tényleg nem értem a tételek minden pontját, de utánajárni és megérteni még több idő lenne."
. Akkor viszont teljesen rosszul csinálod. A lényeg az, hogy értsd az egészet, azt a narratívát, képet, amit vissza kellene adni. Ha a kirakósban van olyan darab, amit nem értesz, akkor igenis vagy utána kell járni, vagy egyszerűen kihagyod, ha egyébként maga az egész attól még egy kerek egészet ad, ellenben az idődet pocsékolod vele.
"Az azt jelenti, hogy elakadsz a részletekben."
Egy tételnek nem az a lényege, hogy azt részletesen megtanuld?
Azért merülök el a részletekben, mert a tételben foglaltakat részletesen visszakérdezik majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!