Mérnöki vagy tanári nehezebb szerintetek?
Figyelt kérdés
Elte Történelem-etika szakot hagytam ott még 2021-ben, 2. félévben, majd 1 évvel később újra felvételiztem járműmérnökire, Győrbe. Most kezdem a 3. félévet a mérnökin. Nem mondom, hogy egy sétagalopp, mégis azt érzem, hogy könnyebben veszem az akadályokat, mint a tanárin anno. Ez változni fog, nehezebb lesz a mérnöki a következő félévekben? Tény, jobban is érdekel a mostani szak, kicsit gyakorlatiasabb is talán.2023. szept. 5. 21:30
1/6 anonim válasza:
A két szakot így nem lehet összehasonlítani.
2/6 anonim válasza:
Almát a villanykörtével összehasonlítás, de persze, simán lehet a mérnöki a könnyebb, ez egyéni dolog. Ha volt olyan tantárgy, amitől kifutottam a világból, az a töri volt. Nem is érdekelt, és nem is tudtam hatékonyan tanulni. Nekem biztos könnyebben menne egy műszaki képzés, mint egy ennyire hardcore bölcsész szak, pláne úgy, hogy az egész mellett annyi lenne a motiváció, hogy garantált bérminimumért taníthatok olyanokat, akik pont annyira letojták a törit, mint anno én.
3/6 anonim válasza:
Egy vidéki pusztulat egyetem büfémérnöki szakát hasonlítod össze egy neves tudományegyetem szintén selejt szakával. Ilyen esetben előfordulhat hogy a "mérnöki" képzés könnyebb, mint az ELTE tanári képzése, ahol megfordul 1-2 szaktekintély.
Viszont ha az ELTE tanári szakjait hasonlítod össze valami komolyabb ELTE szakkal pl: matematikus BSc, alkalmazott matematikus, adattudomány és mesterséges intelligencia, részecskefizikus, ezekhez képest egy vicc kategória a tanári képzés. Szintén nagyon könnyű a BME valódi mérnöki képzéseihez képest pl: mérnökinfó, villamosmérnök, mechatronikai mérnök.
5/6 anonim válasza:
Itt nem a két képzés hanem a két egyetem között van a szakadék.
Ha kipróbálnád a BME járműmérnöki szakát visszasírnád az ELTE-t...
6/6 anonim válasza:
Nem tom, én a mérnöki bérembol jól megvagyok, de tanárként kB a felét ha keresném a mostani béremnek avval nem sokra mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!