Szerintetek a mesterséges intelligencia egyszer a tanárok munkáját is elveheti?
Nekem az a véleményem, hogy a tanítás egy olyan munkakör, amit nem tudna a mesterséges intelligenci "ellopni".
Nektek mi a véleményetek?
Dehogyis csak az ilyen buta emberek mint, az egyes, gondolják hogy a tanárok nem képviselnek értéket. Sajnálom a gyerekeit hogy ilyen szülőjük van, valószínűleg majd gyárban végzik De ha neki jó akkor, oké.
Hát nem tudom hogy vannak e gyerekeid kérdező, de én szívesebben bíznám egy profira A gyermekem tanítását mint robotra. Nyári munka nem csak abból áll hogy bemész az órára is leadod az anyagot az kb az egy ötöde a teendőknek. Az iskola egy szocializációra alkalmas légteret is biztosít a tanárok pedig nevelő, mentor munkát is végeznek.
Nyilván a közoktatásban már nem nagyon van energiája a tanároknak arra hogy jobban csinálják a dolgukat, mert így is le vannak terhelve ezért a jövőben valószínűleg majd a pénzes magániskolákban lehet normális oktatáshoz jutni.
Úgyhogy készüljünk hogy a társadalom nagy része olyan lesz mint az egyes hozzászóló :'(
A tanárok munkája egyike lesz a leges-legutolsónak, amit elvesz a mesterséges intelligencia.
Azonban a tanítási módszerek jelentősen meg fognak változni. Pl. Magyarországon egy évfolyamban 100.000 gyerek van. Ez azt jelenti, hogy pl. a Mátyás királyról szóló történelemlecke (30 fős osztályokkal számolva) minden évben 3300-szor hangzik el egyéni előadásban.
Ennél sokkal profibb lenne, ha a kormányzat csináltatna nagyon profi videókurzust a témáról, és azt leadnák pl. youtube-on. Az osztályban tanító tanároknak így a diskurzus, a témák megvitatása, a számonkérés lenne a feladata. stb.
De nem, az orvosok, lelkészek, ápolók mellett a tanárok lesznek az utolsók, akik lekapcsolják a munkahelyeken a villanyt.
A lexikális tudás átadásának részét vszeg részben vagy egészben átveszi.
A maradékot - azaz a 60-80%-át a tanár munkájának - azt nem tudja átvenni. Amit jelenleg tudunk és feltételezünk a jövőbeli MI-ről, az egyszerűen nem alkalmas erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!