Mennyire hisztek abban hogy a mesterséges intelligencia leválthatja a közeljőbőben sok ember munkáját?
Az érvelés sántít. A legtöbb hiba éppen az emberi felelősség hiánya miatt van. Nálunk különösen. A könyvelőt nem leváltja, hanem helyett cselekszik. Már tegnap is. Csak ebben a lepusztult országban ezt nem tudják, mert azt a rendszert használni se tudják sok helyen. A reklám, amit látsz, rendkívül gyenge emberialkotás, ennél van sokkal jobb, ahol ugy nyalod be, hogy nem is tudsz róla.
Az a bizonyos meglévő infó a jó robot esetén úgy milliószorosa annak, amit egy ember valaha is tudhat, és ekkor igyekeztem alábecsülni.
Nem a mesterséges intelligencia (az még jóval odébb van), hanem a jó és okos célgépek, automaták, már rég leváltották azokat, akik keveset tudtak. Ma Magyarországon hatalmas munkaerőhiány van, azért telepítenek ide automatákat, hogy betanított munkások kezelhessék őket, ennél többre nem telik, mert a többség, aki értett valamihez, már rég külföldön van.
A normális helyeken nehéz, unalmas és gusztustalan munkákban már rég leváltották a gépek az embert, és ott ennek örülnek. Mert helyette tanulhatnak, végezhetnek kreatív munkát és még többet is keresnek. Sokkal többet! Persze aki csak siránkozik, retteg és nem tanul, ott is rosszul jár, de az mindig így volt a történelemben, csak most többről tudunk, mert van internet.
De hogy utolsó kérdésedre is válaszoljak: türelmetlen vagyok, mert kevesellem. Ja, munka? Az van bőven, elkelne némi segítség.
Szerintem előbb-utóbb nagy bajok lesznek.
Nem csak AI van, hanem ott a Boston Dynamic.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!