A mesterséges intelligencia térhódítása miatt lassan el kell kezdeni gondolkodni a világnak a feltétel nélküli alapjövedelem megteremtéséről?
Egyszerűen a MI fog dolgozni helyettünk, el kéne gondolkodnunk a munkaalapú társadalom szükségességén...
"Amúgy a gőzgép vagy az elektromosság felfedezése sem vezetett "feltétel nélküli alapjövedelem"-hez"
Nyilván, mert fizikai munkát váltott ki, viszont még mindig volt ezeken kívül is egy rakás olyan munka, amit el tudott végezni.
A fizikai munkához minimális ész kell, és egészen addig, amíg van olyan szektor, ami a minimális eszű embereket felszívja, nincs miért aggódni.
Ha az egyik iparágat kvázi teljesen automatizálják, akkor a szalagproli átmehet egy másik iparág gyárába dolgozni, amit még pont nem automatizáltak teljesen.
Ha már minden gyártást automatizáltak, akkor még mindig elmehet taxisnak, vagy pincérnek, vagy takarítónak, vagy utcaseprőnek, vagy eladónak vagy biztonsági őrnek, vagy pizzafutárnak.
De ha elkezdik ezeket a szolgáltatói szektoros, null IQ-s munkahelyeket is lecserélni AI-vezérelt robotokra, akkor ott vége bulinak - akinek épp csak elég esze van arra, hogy ezeket elvégezze, az nem tud már továbbmenni orvosnak, mérnöknek, programozónak, közgazdásznak, könyvelőnek, ügyvédnek.
Nem mellesleg pont a könyvelők és ügyvédek nagy részét is ki fogja váltani az AI.
Aha. Majd fel ébredsz, hogy bilibe lóg a kezed. Kezdjük azzal, hogy ha ilyen társadalom létrejönne akkor rengeteg felesleges ember lenne, tehát először le csökkenteni az emberiség létszámát. Drasztikusan. Mondjuk 2/3-ával.(pl egy III világháború) Utána sem lesz feltétel nélküli alapjövedelem. Az lesz a feltétel hogy hodolj be a rendszernek (vedd fel a fenevad bélyegét) cserébe ígérnek majd békét és biztonságot.
Idézem;
"borulj le előttem, mintha imadkoznál"
És
"nem mindenki mehet be a jövőbe"
Itt az üzenet 2019-ből
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=VG3WkiL0d_U
Vessétek össze a képi hatásokat és a számokat.
Jó szórakozást!
"el kéne gondolkodnunk a munkaalapú társadalom szükségességén..."
. Tessék? Ez honna jött?
Már megint egy alapjövedelem kérdés?
Nem támogatom soha, ha pénz kell, építs magadnak robotot aki dolgozik helyetted.
A vicces az, hogy amúgy jellemzően a magadfajta szögegyszerű prolik ágálnak a legjobban az alapjövedelem ellen, mer' dóóógozni kell, aki nem dóóógozik, ne is egyék, meg munka alapú társadalom, meg társaik, de pont az elsők között lesztek, akik emiatt brutálisan megszívják majd :DDD
Én kajak alig várom már, hogy tömegek munkáját vegye az AI-al turbózott automatizáció, nagyon fogok röhögni a sok hőbörgő tuskófalvin :DDDD
Proli xD, képzeld csak el én pont mechatronikában, automatikában dolgozom, én tudok robotot építeni, programozni stb.
Miért kellene osztozkodnom azokkal akik nincsenek birtokában ennek a tudásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!