Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik MSC érné meg jobban...

Melyik MSC érné meg jobban ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Hamarosan elvégzem a mérnökinformatikus BSC-t, és gondolkoztam azon, hogy lehet érdemes lenne MSC-t is csinálni (hogy nagyobb eséllyel juthassak "nagyobb" poziciókba).

A mérnökinformatikus MSC szerintem szakmailag nagyon sokat nem adna a BSC mellé, főleg ha több éves szakmai tapasztalat is van mellette, ezért én elsősorban gazdasági szakra gondoltam.

2023. júl. 22. 06:29
A kérdező szavazást indított:
Mérnökinformatikus MSC
Műszaki menedzser MSC
Vezetés és szervezés MSC
Gazdaságinformatikus MSC
Egyéb (ötleteket kommentben)
9 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ezek közül egyik sem. Valami rendes data science MSc érné meg, például biztosítási és pénzügymatematika MSc, adattudomány MSc. Ha pedig menedzser karrierre vágysz, akkor egy MBA valami jobb egyetemről pl Corvinus.
2023. júl. 22. 14:32
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Ja vagy a proginfónak van azt hiszem data science szakiránya angolul.
2023. júl. 22. 14:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem. Ismerem a Data Science MSC-t is, csak az eléggé távol áll attól, ami kell a munkámhoz. Viszont ha váltani kellene, akkor persze tökéletes lenne.
2023. júl. 22. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

Őszintén szólva nem gondolom, hogy plusz egy papíron múlna a karriered. A mérnökinfó msc után az általad idézett (amúgy büfé) gazdasági szakok lötyipötyi híg fosnak fognak tűnni. Azért javasoltam az MBA-t, mivel az egy kompakt üzleti kèpzés kifejezetten menedzsereknek.

Nincs olyan, hogy minőségirányítás MSc? Vagy a műszaki menedzsernek van ilyen szakiránya? Azért kérdem, mert nekem van egy ilyesmi diplomám, amit úgy kb 20 éve szereztem, és azóta is ez bizonyult az egyik leghasznosabb skillnek. Ha van ilyesmi szakirány a műszaki menedzseren, akkor lehet, hogy az megéri.

Nem tudom Magyarországon van olyasmi hogy Business Information Systems MSc? Vagy ez a gazdinfó MSc? Ezt szokták még dicsérni, bár szerintem ez is elég BS szagú. Nem szeretem az ilyen vegyesfelvágott szakokat. De amúgy így végiggondolva a gazdinfó diploma mutatna legjobban a CV-dben a fentiek közül (csak nem tudom, azok a képzések milyenek).

2023. júl. 22. 15:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha nem szimpla szoftverfejlesztői karrierben gondolkodsz, hanem szeretnél valamilyen kurrensebb témában (grafika/képfeldolgozás, cloud, formális validáció stb.) elmerülni, akkor mindenképpen megéri egy informatikai MSc megfelelő helyen.
2023. júl. 22. 17:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg hálózat üzemeltetésben vagyok benne (cisco, forti eszközök stb.) a BME-n van ehhez kapcsolódóan egy főspecializáció (Inf MSc Internet architektúra és szolgáltatások) amiben van felhő is, ezen gondolkoztam még.
2023. júl. 22. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Az MBA és a Vezetés és Szervezés ugyan az, csak az MBA külföldön hangzatosabb.
2023. júl. 23. 07:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ugyanaz az MBA és a vezetés szervezés. Az MBA esettanulmányok feldolgozására épülő menedzsment tréning, a vezetés szervezés meg hagyományos iskolarendszerben oktatni próbált büfészak.
2023. júl. 23. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!