Ebben az esetben a duplázással jobban járnék?
Már 1-2 hete olvasgatok a továbbtanulásról és a pontok kalkulációjáról. Az érettségi eredmények duplázásáról már le is mondtam (főleg itt a GYK-n adott válaszok miatt), viszont szerintem az én esetemben ez lenne a jobb megoldás.
Középiskolai eredményeim:
magyar irodalom és magyar nyelv és történelem: 2 - 2
angol nyelv: 3 - 3
elektronikai alapismeretek: 5 - 5
Érettségi eredményeim (mind középfokú és Bizonyítvány típusú):
magyar nyelv és irodalom: 40
történelem: 43
matematika: 86
elektronikai alapismeretek: 78
Jelentkezési hely: ME-GÉIK (ANA) villamosmérnöki
Elnéztem a kalkulátort, vagy tényleg a duplázással számolja?
Oké :)
Akkor viszont végképp nem értem a dolgot. Ha nekem középfokú viszonylag jó érettségivel (a megjelölni kívánt szak miatt csak a szakmai tantárgy illetve a matek a fontos) is duplázással lesz számolva mert az érettségi pontok többet érnek, akkor mikor nem számolnak duplázással? Főiskolára/egyetemre jelentkezve pedig sokan tesznek emeletfokút, aminél méginkább csak igaz, hogy a középiskolai eredmények kevesebb pontot hoznának. Akkor viszont (az általam elolvasott kb. 50 ilyen jellegű GYK-s kérdésre) miért az a válasz szinte mindig, hogy felejtse el az ember a duplázást?
Bár lehet, hogy csak pont rossz kérdésekbe futottam bele, és a többi elkerülte a figyelmemet...
Azért, mert akin 11-12ben színötös volt mindenből, megkapja a tanulmányi 100 pontot.Tegyük fel hogy átlagosan 80%os érettségit írnak, így megkapnak 100 ból 80 pontot (érettségi átlag) és 160 pontot a 2 felvételi érettségiért. Ez összesen 340 pont (most nem számoltam pluszpontokkal..) amit te duplázással akkor tudnál elérni, ha 2db 85%os érettségit írnál.
Szóval a jó 11-12 évi tanulmányi eredmény "megengedi" azt, hogy érettségin egy picivel rosszabbat írj, mint aki duplázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!