Ha nem jön össze a felvételi a Felső fokú szakképzés jó alternatíva ilyen esetben?
Átmehetsz utána is gazdmen Fokszról műmen alapszakra, simán felvételizni kell. Vsak nem fogod tudni az összes kreditet elismertetni gazdmenről.
Ha utána alapszakra mész akkor jó alternatíva, de önmagában nem javaslom. Viszont ha gazdmenen mennél tovább oda 90 kredited meglenne alapszakta már, műmenre meg talán ha a felét tudod beszámítatni, mert más tárgyak vannak a két szakon, csak az alapozók között vannak egyezéses meg szabadon választhatónak tudsz elfogadtatni még párat
Nem kell újraérettségizned. Inkább azok szoktak újraérettségizni akik nem érték el egy szak ponthatárát és csak a fokszra tudtak bekerülni. Ők szoktak addig javítani az érettségin vagy nyelvizsgát csinálni hogy utána több pontjuk legyen amikor újra felvételiznek. Kevesen mennek úgy hogy akkor a foksz után mennek dolgozni, ez inkább olyan hogy nem ha nem éri el a 460 pontot az állami gazdmenre akkor megy addig fokszra hogy ne kelljen fizetni és addig javítja amit tud a 2 év alatt.
Én is elkezdtem egy foksz képzést mert eredetileg nem akartam önköltségesre menni és úgy terveztem, hogy akkor elvégzem a fokszos képzést és közben újra csinálom az emelt érettségit, de nem tetszett a szak amit fokszon csináltam se a a foksz úgyhogy simán újrajelentkeztem egy másik alapszakra anélkül, hogy bármiből újraérettségiztem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!