Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átraktak önköltségesre tanári...

Átraktak önköltségesre tanári szakon. Folytassam?

Figyelt kérdés
1. év, az 1. félév nem ment valami zökkenőmentesen egyéb okok miatt, így a 2. félév jó eredménye nem lett elég ahhoz, hogy bent maradjak. Felvin újból jelentkeztem ugyanerre a képzésre. Igaz az, ha megint felvesznek, folytathatom ugyanott államin a kreditek elfogadtatásával? Sokak szerint nem érdemes kockáztatni, inkább fizessek, vagy hagyjam ott, utóbbit nem tervezem.
2023. júl. 17. 20:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
#19: Még ha teljesen biztos, hogy nem lesz OMHV előnyöd, és száz százalék, hogy "lemaradsz a jó helyekről" egyetlen tanévben, akkor sem érheti meg milliókat kiadni ezért. Nem gondolhatod komolyan, hogy ennyi sok pénzt érdemes kiadni pusztán azért, hogy a kurzusfelvételben egyetlen tanéven át nem lesz annyira ideális az órarended.
2023. júl. 21. 20:14
 22/28 A kérdező kommentje:
21. Igazad van. Jogos. De gondolom ezt is át lehet valahogy vinni. Vagy taktikáznom, hogy ütközés van a másik karon, legyenek oly drágák emelni a létszám limitet. Ez első félévben bejött. 😂
2023. júl. 21. 20:38
 23/28 A kérdező kommentje:
21. Na, csak az a bökkenő, hogy míg elismerik az eddig elvégzett krediteket, az legalább 1-2 hónap, úgy meg garantált a csúszás. Ugye nem tudom akkor felvenni a korábbiakra épülő tárgyakat.
2023. aug. 3. 15:48
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
#23: Nem tudom, honnan veszed ezt az 1-2 hónapot. Igaz, én nem a PTE-re jártam, de nekem az augusztus végén benyújtott kreditbeszámítási kérelmemet még a tárgyfelvételi időszakon belül elbírálták, pedig más egyetemről mentem át, úgyhogy simán fel tudtam venni ráépülő tárgyakat is. Ebben nagyon gyorsan döntenek, különösen az esetedben, ahol a saját egyetem ugyanazon szakán elvégzett tárgyakat kell elfogadtatnod. Még az is lehet, hogy a Neptunban már beiratkozás után teljesítettnek fognak megjelenni a már teljesített tárgyaidat. De ha mégis kicsúszol a tárgyfelvételi időszakból, akkor is beadhatsz kérelmet tárgyfelvételi időszakon túli tárgyfelvételre, a kreditbeszámítási kérelem elbírálásának késlekedésére hivatkozva. Száz százalék, hogy megadják az engedélyt, hiszen nem a te hibád volt a késlekedés. Az egyetemek nem arra vannak beállítva, hogy kitoljanak a hallgatóikkal.
2023. aug. 3. 16:24
 25/28 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként, ha ne adj isten csúszol, még az is megérősebb az anyagiak miatt, mint az önköltséges.
2023. aug. 3. 16:30
 26/28 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Amúgy a kód is ugyanaz maradt. Belépve ugyanaz minden, ugyanazt a jelszót is lehet használni. Ebből kifolyólag gondolom, a kreditelismerésnél is hasonló lesz a hozzáállás.
2023. aug. 3. 16:57
 27/28 A kérdező kommentje:
73%-os mivel nem értett egyet?
2023. aug. 3. 17:50
 28/28 A kérdező kommentje:
25. Úgy néz ki, hogy a, tárgyfelvétel miatt se kell aggódni, mivel nincsenek ráépülések. Így elbírálják, amikor elbírálják a kérvényt. Köszönöm mégegyszer, aztán jobban igyekszem ezek után. Mert már teljesen az idegeimre ment ez az egész.
2023. aug. 23. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!