Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Önköltségen mindegy, hány...

Önköltségen mindegy, hány kreditet végzek félévenként, amíg fizetek, addig nem raknak ki?

Figyelt kérdés
ELTE-re gondolnék elsősorban, de más egyetem rendszere is érdekelne.

2023. jún. 25. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem raknak ki, kivéve, ha 3. felvételre és 6. alkalomra sem sikerül egy tárgy.
2023. jún. 25. 23:29
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Jó kilátások! Igazi szakembör leszel. 😆
2023. jún. 26. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemenként kell megnézni a szabályzatot, mert van ahol mindegy, hogy fizetsz vagy sem, van egy elvárt kredit félévente.
2023. jún. 26. 10:11
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
Igen. Ha fizetősön vagy, akkor nem kötelező minden tárgyat felvenned. Én is csináltam meg úgy egy félévet, hogy csak azokat a tárgyakat választottam ki, ami nekem fontos volt és a kötelezőket kihagytam. Csak a tudásra volt szükségem. Utána ott is hagytam a szakot, mert a többi tárgy felesleges volt nekem.
2023. jún. 26. 11:56
 5/9 anonim ***** válasza:
16%

Ezt a kapitális kamu dumát, te! 🤣

2023. jún. 26. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
#5 Miért gondolod, hogy nem igaz, amit írtam?
2023. jún. 26. 12:48
 7/9 anonim ***** válasza:
44%

Mert az egyetemi képzés nem úgy működik, mint egy svédassztal, hogy Te okosan összeválogatott mi kell és mi nem. Ki van az találva mit miért oktatnak. Mindezek mellett mindenki hasonló kamukat talál ki, akinek nem jött össze a diploma.

2023. jún. 26. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:
62%

#7 Én így csináltam meg egy félévet a KRE BTK-n, mert ott voltak olyan színházzal kapcsolatos tárgyak, amelyekhez nem tartozik szak, hanem mind szabadon választható tárgyak. Az egyik félévben csak ezeket a tárgyakat csináltam meg és kötelező tárgyakat nem vettem fel. Fizetősön voltam. Miután végeztem a félévvel és levizsgáztam belőlük, kiiratkoztam. Senki nem szólt vagy nem jött semmilyen értestés azzal kapcsolatban, hogy nem végezhetem el úgy a félévet, hogy nem vettem fel kötelező tárgyakat. A kiiratkozás után elküldték a dokumentumot, amiben benne van, hogy melyik tárgyakat végeztem el.

Sajnálom, ha nem hiszed el. Ez nem az én problémám. A lényeg, hogy a kérdező tudjon róla, hogy van ilyen lehetőség, ha neki is ilyenre van szüksége.

2023. jún. 26. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:
7. Pedig teljesen hihető. Anno a PTE-n tanári szakra jártam, 1 évig, államin, kötelezőkből alig vettem fel 1-2-őt, szabválból többet, ami a második szakomnál a kötelezők voltak. Senki nem szólt érte, 1 év után kiiratkoztam a tanáriról, majd felvettek gépészmérnöknek következő évben.
2023. júl. 22. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!