Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átraktak önköltségesre tanári...

Átraktak önköltségesre tanári szakon. Folytassam?

Figyelt kérdés
1. év, az 1. félév nem ment valami zökkenőmentesen egyéb okok miatt, így a 2. félév jó eredménye nem lett elég ahhoz, hogy bent maradjak. Felvin újból jelentkeztem ugyanerre a képzésre. Igaz az, ha megint felvesznek, folytathatom ugyanott államin a kreditek elfogadtatásával? Sokak szerint nem érdemes kockáztatni, inkább fizessek, vagy hagyjam ott, utóbbit nem tervezem.
2023. júl. 17. 20:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
27%
Egy félévet kell csak fizetned ez nem akkora dolog ami miatt indokolt lenne teljesen a 0-ról kezdeni. Ráadásul, igaz én más szakon tanultam de nálunk úgy volt hogy akiket újonnan vettek fel, más tanterv szerint tanultak és a tárfyak felépítése/ összetétele is változott. Tárgyat pedig csak akkor tudsz elfogadtatni ha legalább 70-75%ban egyezik a tantárgyi tematika. Azon kívül, nem tudom nálad ez milyen, de nálunk minden egyes tárgyért amit el akartál fogadtatni, kérelmet kellett kitölteni a neptunban ami fizetős volt. A vicc az volt hogy a kérelmet akkor is ki kellett fizetned ha azt később elutasítják. Szóval szerintem a kövi féled inkább nyeld le, és igyekezz hogy visszakerülj államira ;)
2023. júl. 18. 11:33
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

#11 Én inkább az államira visszakerülésre nem játszanék a kérdező helyében. Félévkor NINCS átsorolás. Nyáron van, és csak akkor sikerülhet, ha nagyon jó átlagot hoz, ÉS van hely arra, hogy átkerüljön. Tehát ha full kitűnő, de nincs hely, akkor nem teszik át államira. A tanári meg fél milla/félév önköltségesen, ami nem deal.

Kérdező, hová jársz, hogy 3,4-gyel átsoroltak? Vagy a félévenkénti kredit nem lett meg? Vagy mi történt? Egyáltalán biztos, hogy átsoroltak fizetősre?

Én is tanáris vagyok(DE-BTK), nálunk az átsorolás akkor történik meg, ha nincs meg a súlyozott átlag(tehát amiben nincsenek beleszámolva a bukott táryak) 3,0, vagy ha nincs meg a félévenkénti 15 teljesített kredit. Nem tudom elképzelni, hogy ez hogy lehet, hogy nincs meg valakinek.

De egyébként nem hiszem, hogy ne fogadnák el a tárgyaidat, ha időben leadod a kérvényt. Pláne, ha ugyanabban az intézményben kívánod folytatni.

2023. júl. 19. 15:16
 13/28 A kérdező kommentje:
PTE. 3.5 a határ. Kreditek megvannak, bőven. Azzal nincs gond. Már megjött a határozat is az átsorolásról, pár napja. Nem hagyom annyiban. Ha van kiskapu, kihasználom. Csak attól félek, hogy tárgyfelvételi időszakban így később vehetem fel a tárgyakat, ha újból jelentkezem. Hülyeséget se akarok csinálni. Ez a 3.5 átlag tanárin nem országos?
2023. júl. 19. 17:50
 14/28 anonim ***** válasza:
42%

#13 Nálunk karonként más. Ami vicces, mert ugye az abc szerint első tárgyad alapján van meghatározva, hogy melyik karon vagy. És mondjuk egy angol-infó szakpárral a BTK-s 3,00 az átsorolási határ, de német-infó párral meg már az IK-s, ami asszem(am lehet tévedek , nem infón vagyok) 2,5. Holott mind a kettő idegennyelv+infó szakpár. :D

De akkor ezek szerint téged fixen átsoroltak. Szerintem mindenképpen próbáld meg a kreditelfogadtatásos cuccot. Ha nem sikerülne(amit kétlek), még akkor is jobban jársz egy év csúszással, de biztosan államin, mint aztán franc tudja meddig reménykedni, hogy visszasorolnak önköltségesről államira.

2023. júl. 19. 18:05
 15/28 A kérdező kommentje:
15. Átgondolom. Max felveszek diákhitelt. Ezt a kreditelismeréses kérvényt vajon az anyakar TO-jára kell benyújtani? TTK-BTK-s vagyok, TTK karral. Megkérdezem tőlük legfeljebb. A 14-es válaszolónak meg a legjobbakat, sose legyen depressziós. Mindig mosolyogjon egy jót, csak legyen óvatos azért. Szerencsére azóta sikerült kilábalni belőle.
2023. júl. 19. 18:18
 16/28 A kérdező kommentje:
9. Amúgy sok ráépülés nincs, szerencsére.
2023. júl. 19. 23:00
 17/28 A kérdező kommentje:
Nem kockáztatok inkább. Majd megpróbálok a költségekből lefaragni. Lakótárs fogadása, némi diákmunka, kevesebb hazajárás. Köszi a válaszokat, aztán megpróbálok jobban igyekezni, hogy visszavegyenek, bár sok esély nem lesz rá.
2023. júl. 21. 18:55
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
#17: Na ne butáskodj már. Ha felvesznek újra államira, és újra beiratkozol, azzal az égvilágon semmit nem kockáztatsz. Még egyszer mondom: minden elvégzett tárgyadat el fogják fogadni, ebben biztos lehetsz. Ha viszont költségtérítésesen maradsz, óriási az esélye, hogy sosem kerülsz vissza államira, még ha viszonylag jól tanulsz, akkor sem, mert csak a felszabadult államis helyeket osztják el újra, négy évig fizethetsz tandíjat diákhitelből, s így végzés után többmilliós adóssággal indulsz az életbe. Nagyon fog akkor majd hiányozni az a pénz a tanári fizetésedől, amit havonta levonnak. Akkor majd átkozhatod magad, hogy (teljesen alaptalanul) berezreltél!
2023. júl. 21. 19:17
 19/28 A kérdező kommentje:
Egyedül az Omhv előny miatt rizikós a dolog. Ugyebár az ilyenkor ugrik, ahogy hallottam. 😕 Így fixen lecsúsznék a jó helyekről. ☹️
2023. júl. 21. 19:41
 20/28 A kérdező kommentje:
De ennek nem néztem még utána.
2023. júl. 21. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!