Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A ChatGPT-t mennyire lehet...

PRODIN10880 kérdése:

A ChatGPT-t mennyire lehet használni szerintetek tétel kidolgozásra?

Figyelt kérdés
Tudom hogy gépisen fogalmaz de ha az ember azt átfogalmazza a saját nyelvezetére akkor könnyen tud belőle tanulni. Kérdés csupán hogy mennyire jól add választ egy adott témakörre pl.?

2023. jún. 12. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
En egyszer kerdeztem tőle valamit hátha segít de borzaszto hülyeséget irt. Jó lesz az a chat gpt egyszer majd, de még elég kezdetleges fázisban van szerintem.
2023. jún. 12. 15:17
 2/2 anonim válasza:
72%

Na akkor most tisztáznék néhány dolgot a ChatGpt -vel kapcsolatban. Ajánlanék nektek és mindenkinek egy videót a youtube -on a témában, ami tisztázza ezt a rengeteg félreértést.

A Potcast címe:

Dr. Rab Árpád: Mesterséges Intelligencia, ChatGPT, Automatizálás, Jövő, Ember | Mindenségit! #45

Nem tudom hallottatok -e már Rab Árpádról egy egyetemi oktató trend kutató. Friderikusz Sándor is készített már vele műsort. Rab Árpád egyébként épp egy Chat GPT -hez hasonló nyelvi modellen dolgozik. Az lesz a nagy különbség, hogy ez a program egy hatalmas orvosi adatbázisból fog dolgozni. Az adatbázis összeállításán pedig több száz orvos dolgozik a világ minden tájáról. Lényeg a lényeg érdemes rá odafigyelni. De most összegezném nektek a videó lényegét kedves olvasók. Kiegészítve azzal, amiket én olvastam. Fontos tisztázni! Ez nem egy gyerek, amit most meg tanítunk dolgokra, aztán lekorlátozzuk. Az, amit ma mesterséges intelligenciának nevezünk, valójában csak egyezéseket kereső algoritmusok. Ezek csak programok, amik adatokat dolgoznak fel, és matematikai modellek alapján köpik ki az eredményt. Ennyi! semmi több! Ezért a személyes névmásokat, amik „őrá” utalnak, idézőjelbe is teszem. Mert ez nem egy személy. A nyelvi modellek működési elve a következő! Felteszel „neki” egy kérdést. Erre „ő” végig pásztázza a belé táplált szöveget. És keresi az egyező kulcsszavakat. És ennyi! Azokat a szövegrészeket dobálja ki ezután sorban a képernyőre, amikben legtöbbet előfordulnak ezek a szavak. Az sem véletlen, hogy az Open Ai nevű cég oldalán, akik kifejlesztették a ChatGPT -t. Kép generálásra is van lehetőség! Mert a cég ezzel kezdte. Ezt eredetileg autók ön vezetéséhez fejlesztették ki. A módszer ugyanaz. Betáplálták egy közlekedési tábla többezer képét, egy idő után már idézőjelben „felismerte” a táblát. Ezután már könnyű azt leprogramozni, hogy ha észleled fordulj jobbra, ballra, állj meg stb… Jó, ezután betápláltak több ezer cicás képet, és képes volt új cicás képet generálni. Ezután jött az hogy több százan összefogtak és létrehoztak egy adatbázist képekkel, és művészeti alkotásokkal. És ezután jött a ChatGPT, ami szöveg adatbázisból dolgozik.

Az OpenAi weboldalán is elérhető a chatGPT. [link] Általában ez az amit mutogatni szoktak.. ám ennek az adatbázisa már elavult. „ő maga” ezt írja: „Fontos megjegyezni, hogy mivel a képzésem 2021 szeptemberében végződött, adataim idáig érvényesek. Tehát frissebb információk, mint például az aktuális hírek, sportesemények vagy más gyorsan változó tényezők, nem biztos, hogy rendelkezésemre állnak.” Sőt itt maga a rendszer 3,5. amig a Bing már a 4 -es verziójú chatGPT -t használ. ’Ami” sokkal kifinomultabban fogalmaz. De élő példát is mondok nektek. Nemrég meghalt 2023 április 10 -én Anne Perry krimiírónő. De a [link] – ChatGPT -je a régi adatait használva mégis azt írja, hogy még él és alkot. Még akkoris, ha én megírom neki, hogy ez téves. Azt is hazudja, hogy javítja az adatokat. De nem! Most is azt írja, hogy még él! De a Bing csevegője rögtön helyesen felelt, és mutatta az újságcikket a hírrel! Ebből is látszik a Microsoft igyekszik frissíteni a ChatGPT-t

Tudom kicsit hosszú lett az írásom, de nézzétwk meg a youtube videót is. Nagyon vicces és tanulságos :)

2023. jún. 12. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!