Mennyire lehetséges szakdolgozatot iratni ChatGPT-vel?
Mivel forrást is meg kell jelölni, megfelelően behivatkozca, lábjegyzet, irodalom- és tartalomjegyzék szerintem felejtős.
Nem akkora dolog egy szakdolgozatot összehozni, menni fog magadtól is!
Ha egy bolt nyitvatartását kérdezed, és nem tudja, akkor kitalál egy nyitvatartási rendet: más boltok nyitvatartási rendjéből, hogy milyen szokott lenni. Matematikában is lesújtó, semmi automatikus tételbizonyítás sincs benne, a válaszát úgy költi mint a verset, egyáltalán nem érti. Még ha történelem szakdolgozathoz kell, akkor is lehet hogy lesz benne egy pár kitalált csata, személy, vélemény, stb. A "Mari apjának 5 lánya van, 4 neve ..., hogy hívják az 5. lányt?" is kifogott rajta. Elmagyaráztam neki, de nehezen értette meg, sokára, ugyanúgy mint a matematikai kérdésem: nem jött rá hogy ha 2 halmaz kölcsönösen részhalmaza egymásnak, akkor =. A kedvencem: 2+5 mennyi? Megadja hogy 7. Ember: a feleségem szerint 8. ChatGPT: nem ismerem a legújabb fejleményeket, ha a feleséged azt mondja hogy 8, akkor mostmár 8.
Egyébként miről szólna az a szakdolgozat? És milyen tantárgy, szak?
"Mari apjának 5 lánya van, 4 neve ..., hogy hívják az 5. lányt?"
Ezt most így én sem vágom, ez a teljes szöveg.
Kifejted kicsit, hogy van ez?
7-esnek: Mari apjának 5 lánya van, 4 neve ..., hogy hívják az 5. lányt?
A ... 4 különböző női név, tök minden mik, de a Mari nincs közte. Akkor szerinted mi a helyes válasz rá? Lényeges dolog, hogy a 4 elemű listában a "Mari" nem szerepel.
Az még hagyján hogy ezt elmagyarázva is csak nehezen értette meg, de másik feladatnál maga állította hogy X részhalmaza Y részhalmaza X, és hiába hívtam fel rá a figyelmét, hogy ha A része B és B része A akkor A=B, azt se tudja alkalmazni, pedig amikor ezt a tételt leírtam neki akkor azt mondta hogy igaz, ez a részhalmaza-ekvivalencia vagy mi a túró neve van angolul, mondtam hogy legyen A=X, B=Y, még akkor se tudta: újra megkérdeztem tőle hogy X=Y ? Végül felhívtam rá a figyelmét hogy ő maga állította hogy X része Y része X, ennél újra odaírtam hogy legyen A=X, B=Y, na ekkor vette csak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!