A régi középiskolámban tudni fogják, ha külföldre vesznek fel egyetemre?
Igen. Ha elmondod nekik. Egyébként nem.
Az iskola nem tart hivatalos nyilvántartást a felsőoktatásba felvettekről.
"Gondolom azt tudják, hogy hány diákot vettek fel és hova érettségi után (javítsatok ki, ha tévedek)"
Nem tudják, mégis honnan tudnák? A felvételi eredményedről csak téged értesítenek ki, a volt középiskoládat nem.
Nem kapnak a középiskolák erről hivatalos statisztikát hogy hány diákot vettek fel egyetemre arról meg főleg nem hogy hova. Vannak iskolák amik a ponthatár húzás után próbálják felmérni hányan mennek egyetemre vagy egyéb képzésre, de nem kötelező válaszolni illetve ellenőrizni se tudják hogy valós adat-e.
Ahova én jártam középsuliba ott is vmikor nyáron küldtek ezzel kapcsolatban e-mailt és az 5 éves osztálytalálkozó környékén de ez inkább nekik visszajelzés meg lehet dicsekedni hogy diákjaink X%-a sikeresen teljesít a felsőoktatásban. Ha nincs is ilyen 5-10 évvel későbbi alumni felmérés akkor sehonnan nem fogják tudni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
#3 Az én sulim weboldalán is van egy lista azokról, akiket jelesebb helyekre vettek fel. Egy diák nevéhez az is oda van írva, hogy 3 év alatt végezte el az egyetemet.
De akkor a válaszaitok szerint ezeket csak a diákok elmondásából tudhatják, nem néznek utánunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!