Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakot tévesztettem mit...

Szakot tévesztettem mit csináljak?

Figyelt kérdés

jelenleg franciát tanulok (francia-magyar kéttan) nagyon nem jön be, utálom és képtelen vagyok megtanulni, viszont fogalmam sincs mi érdekel és mit kéne csinálnom. nagyon rossz az osztályközösség is, lenéznek, bunkók és leszarnak szépen mondva. nem tudom mihez kezdjek. egyszerűen azt sem tudom mihez kezdenék a franciával, ha ezen maradnék. :(

hónap végén vizsgázok és tudom, hogy nem fog menni meg fogok bukni tehát fölösleges az egész és úgy érzem elvesztegettem egy évet és hiába volt az egész.

(gimnáziumba járok)

2023. máj. 3. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy jó az idegen nyelvekben, akkor menj át egy másik gimibe. Sokkal előrébb viszont nem leszel, mert minden gimnáziumban két idegen nyelv tanulása kötelező. Esetleg meg lehet próbálni a technikumot, ahol csak egy idegen nyelv van, de ez nem jó választás, ha fogalmad sincs, mi érdekel.
2023. máj. 3. 12:33
 2/9 A kérdező kommentje:

jó vagyok nyelvtanulásban és annyira szarul a francia se megy. csak nem érdekel maga a nyelv ezért nehéz leülni és megtanulni. meg a legfőbb problémám az az hogy úgy érzem utálnak vagy nem bírnak az osztálytársaim:/ talán ezt már csak én beszélem be magamnak de akkor is olyan. alapból egyébként nem francia volt a terv aztán tavaly mégis első helyre írtam. rajzra szerettem volna menni, de anyukám meg mindenki azt mondta, hogy az felesleges és nyelvvel többre viszem. összevagyok zavarodva nem

tudom mit akarok:(

2023. máj. 3. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen utáltam a francia nyelvet, aztán megismertem néhány francia zenészt, akik miatt megkedveltem, most már szeretem. Nézd meg, hogy az általad szeretett zenei műfajban nincsenek-e francia előadók, hátha segít. :-)
2023. máj. 3. 12:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#12.46 Akkor tudod, mit akarsz, csak a szüleid eltérítettek. Amúgy egyetértek velük, a rajz nagyon bizonytalan megélhetés.
2023. máj. 3. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ja, hogy rajz, hát volt egy kolléganőm, akinek hasonló sors jutott, nem hagyták, hogy képzőművészetet tanuljon, őt ez eléggé megnyomorította. Egy szuper fordító lett belőle, de nála ez a nyomor egy hihetetlen merevségben jelent meg, hogy jáj. A kreatív irányok nem olyan rosszak sztem. Grafikusok, kiadványszerkesztők kellenek. Az persze kérdés, hogy az AI kit fog előbb kiváltani, a tolmácsokat, vagy a "művészeket". Sztem előbbiek vannak nagyobb veszélyben.
2023. máj. 3. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
5+ szóval sztem húzz külföldre, és éld a saját életed, anyuék meg izguljanak otthon.
2023. máj. 3. 13:16
 7/9 A kérdező kommentje:
jobban érezném magam attól ha olyan dolgot tanulhatnék amit szeretek. lehet a rajz nem pont a megfelelő dolog de fogalmam sincs mi érdekel még és mit szeretek.
2023. máj. 3. 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok kreatív terület van, az iparművészetin is, vagy akár szakmák között
2023. máj. 3. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Pfú én is franciát tanulok gyűlölöm. Én is technikumba szeretnék menni. Melyik szakot ajánljátok technikumba ami sok embernek bevált
2023. máj. 6. 14:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!