Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem bírok 4 óránál...

Blabla bala kérdése:

Miért nem bírok 4 óránál többet tanulni?

Figyelt kérdés
Hallok egyetemistákról, akik ilyen napi 8-10 órát tolnak vizsgaidőszakban. Én 12.-es vagyok és mindjárt itt az emelt kémia és biosz. Nagyon fontos lenne, hogy például a mostani tavaszi szünetben reggeltől estig tanuljak, de egyszerűen nem bírom. Nem hiszem, hogy azért, mert nincs motivációm, meg inkább a telefont szeretném nyomni, hanem 4-5 óra tanulás után elkezdem szarul érezni magam, és bármennyire is szeretném nem bírok többet tanulni. Néha van olyan, hogy este rászánom magam, és még egy 1-2 órát csapatom. Mi lehet az oka? Ha van egy szabad napom, akkor egy emelt kémia feladatot oldok meg mindössze, és teljesen ki vagyok fáradva. Valamo jó tanácsot tudnátok adni? Természetesen nem tanulok 4 óráig megállás nélkül, óránként tartok kb 10 perc szünetet.

2023. ápr. 4. 14:25
 1/5 A kérdező kommentje:
Mindezt olyan napokra értem, mikor nincs iskola.
2023. ápr. 4. 14:38
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Sorstárs. 🙂 Bár egyetemista vagyok, de hétköznap én se alszom 4 óránál többet. Idővel hozzá lehet szokni.
2023. ápr. 4. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
37%
Tanulni. Ok, bocs. 😂 El ne hidd, hogy egyhuzamban 8-10 órákat végig tolnak. Én se tanulok többet egy 4-5 óránál, vizsgaidőszakban sem. Nem, nem vagyok zseni.
2023. ápr. 4. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elfáradtál, tartsál szünetet, mosogass el, menj el sétálni, futni, bringázni, amit szoktál, hallgass meg pár számot, csinálj valami mást, aztán folytasd.
2023. ápr. 5. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is emelt biosz-kémiázok idén, és mivel nagy a lemaradásom mindkettőből, így én is igyekszem a lehető legtöbbet tanulni. Én letöltöttem a Forest nevű appot. Nem tudom, ismered -e. Ez számolja, mennyit tanulsz, kapsz érte érméket, amiből növényeket tudsz venni, és nőnek, míg tanulsz:D Úgy csináltam, hogy elindítottam ezt az időzítőt, és mikor elfáradtam a tanulásban, akkor kikapcsoltam, és megnéztem, meddig bírtam. Ez 35 perc volt. Szóval azóta úgy tanulok, hogy berakom ezt az időzítőt 35 percre, aztán, ha letelik, pihenek kicsit, majd megint 35 perc, és ezalatt igyekszem a lehető legtöbbet tanulni, és csak az anyagra fókuszálni. Nekem ez bevált, és egyfajta lendületet visz a tanulásomba. Sose tanulj hosszú hosszú időn keresztül, mert nem jó:)

Bioszból a Bioszféra nevű oldalt ajánlom egyébként.. Ezzel valamennyi időt is spórolhatsz tanulás téren. Vannak emelt szintű jegyzetek, amik lefedik a követelményrendszert, és a jegyzetek végén vannak az adott témakörhöz kiválogatva korábbi érettségi feladatok. Ez mellé esetleg olvasd el a mozaikos könyveket.

Hajrá, kitartás. Ne hajszold túl magad.

2023. ápr. 7. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!