Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A nyári szünet alatt, a...

LucyGarden kérdése:

A nyári szünet alatt, a kilencedikes tananyagokat meglehetne tanulni? és ezzel persze évet ugrani

Figyelt kérdés
szeretnék hamarabb végezni és az átlagnál gyorsabban talnulni, úgy érzem nekem menne de nem tudom, hogy ezt más hogyan látja, megvan a kellő tudásom hozza, csak azért gondolom ezt mert tényleg egy impulzív és intelgines személynek tartom magam, ahogyan a szüleim és tanáraim is ezt mondják, tisztában vagyok azzal, hogy ez mennyi tantárgy és hogy mennyi tananyag, amiatt kezdtem egy kissé megingadozni ezzel az ötlettel

2023. márc. 27. 15:09
A kérdező szavazást indított:
lehetséges
lehetetlen
ki kell próbálni
7 szavazat
 1/7 NTBS ***** válasza:
44%
Lehet, de nem lesz könnyű.
2023. márc. 27. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
akár a 12. évfolyamig megtanulhatsz mindent és ősszel egyből a gimi helyett érettségivel kezdesz
2023. márc. 27. 15:18
 3/7 A kérdező kommentje:
az is jó lenne, de furcsa lenne már majd jövőre (illetve az után, kicsit elhamarkodott lenne jövőre) egyetemre menni
2023. márc. 27. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"impulzív és intelgines személynek tartom magam"

. Az jó.

A kérdéshez hozzászólva: lehet előre tanulni, de hogy osztályozó vizsgát megengedik-e neked előre elvégezni, az más kérdés.

Tapasztalatom alapján sok értelme nincs. Utána mi jönne?

Persze ha 16 évesen kezded a 9. osztályt (feltételezem, mivel 16 a korhatár az oldalon), akkor érthető a sietség, de akkor sem vagy lemaradva semmivel. Sokkal többre mennél, ha az "impulzív és intelgines" személyiségeddel inkább egyébb dolgokra koncentrálnál, az iskola mellett tanulnál olyat, olvasnál arról, ami érdekel: így összetett tudással kezded a felnőttkort, nem csak egy 16 éves, frissen érettségizett kamasz lennél, aki mepróbálja kitalálni, hogyan tovább.

Egyéként mit jelenz az, hogy "megingadozni"?

2023. márc. 27. 15:24
 5/7 A kérdező kommentje:
a baj, hogy így is már sokat olvastam, nincsen mit olvasnom, utána néznem dolgoknak. emiatt is szeretném feljebb tenni a lécet, már egy életszínvonalt is elterveztem magamnak, hogy minek szeretnék tanulni, hol élni, hogyan stb.
2023. márc. 27. 15:49
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

"a baj, hogy így is már sokat olvastam, nincsen mit olvasnom"

. Majd szólok, ha befejeztem a röhögést.

Már bocs. Majd 10-20 év múlva megérted.

2023. márc. 27. 16:07
 7/7 A kérdező kommentje:
tényleg szólsz? oké sajnálom, csak ezt a hozzászólást muszaj volt firtatnom, tényleg csak többet szeretnék, pedig megkéne elégednem a mostani tudásommal, és értem én, hogy mire céloznak
2023. márc. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!