Mi értelme a Matematika/Analízis előadásoknak, van értelme bejárni?
Azt vettem észre, hogy előadáson kb. csak egy érthetetlen elméletet adnak le. Míg a gyakorlatokon oldunk csak meg feladatokat.
ZH-ban, meg vizsgában viszont csak feladatok vannak.
Érdemes bejárni előadásra, vagy elég lehet az is ha csak matekingen, vagy máshonnan megtanulom és a gyakorlatokon lévő feladatokat megoldom?
Egyáltalán minek van belőle előadás? Megtanultam amit mondtak előadáson, de kicsit sem segített a feladatok megoldásában a sok elmélet.
Ilyen szövegek vannak előadáson: A skalárral való szorzás disztribuál a vektor-összeadás felett.
Ezek nekem hol segítenek megérteni azt, hogy egy adott feladatot hogy kell megoldani?
Ha mélységében érteni akarod a dolgot, kell az elmélet.
Ha csak a tárgyat akarod megcsinálni, akkor elég a gyakorlat. Én se jártam be Analízis előadásra, tény, hogy nem ismerem az elméleti hátterét, de meg tudtam csinálni a feladatokat.
Szóval ha nem ilyen irányban tanulsz egyenként, akkor nem muszáj bejárni elméletre.
Hát figyelj, ha a későbbiekben nem kell az elméleti rész, csak a gyakorlati, és még a vizsgán se kérik számon az elméletet, akkor abszolút semmi értelme nincs bejárni.
Én is pont ugyanezt érzem az analízises előadásokkal. Elvileg pont ugyanazt vesszük, mint ugyanennek a tárgynak a gyakorlatán, de hiába tanulom meg az előadás anyagát a gyakorlat előtt, egyszerűen nem jelent semmi extra segítséget a gyakorlai anyag megértésében. Érthetetlen, nem is tudom követni, a vizsga meg írásbeli, ha visszakérik az elméletet, azt bemagolom, oszt heló, írásban nem tud belekérdezni a fene se, hogy kiderüljön, hogy kb fingom sincs mi a retek az ott. Ha meg a gyakorlati rész kell, akkor az meglesz minimum hármas.
Mondjuk hozzáteszem én tudom, hogy nem lesz szükségem az analízises tárgyakon tanult dolgok nagyobb részére az egyetem után, még a gyakorlati anyagból is, csak az első féléves töredéke, annak, ami kelleni fog. Tanárin vagyok. Ilyeneket még középsuliban, matek fakton se mondanak el. Nekem meg nincsenek a matematikával nagy terveim a későbbiekben, csak középiskolában tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!