Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy taníthat valaki gimnázium...

Hogy taníthat valaki gimnáziumban pedagógus végzettség nélkül?

Figyelt kérdés
A fiam végzős gimnazista és idén új fizikatanára van, akiről véletlenül megtudtam, hogy nincs semmilyen tanári képesítése. Két éve szerzett doktori címet fizikából és azóta nem tudott elhelyezkedni, így elment tanítani.

2023. febr. 18. 04:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ez így van, akkor a fizika diploma mellé miért nem jár automatikusan matek diploma is?"

Mert nem ennyire egyszerű az élet.

"lyen alapon egy juhász is taníthatna, elvégre meg tudja számolni a nyáját." Ne haragudj, de ez nem volt egy intelligens kommentár tőled. Jártál te fizikaórán?

2023. febr. 20. 20:59
 32/36 anonim ***** válasza:
38%

"Ilyen alapon egy juhász is taníthatna, elvégre meg tudja számolni a nyáját."

Az amúgy megvan, hogy a matekban is vannak fizikás feladatok és a fizikában is számolni kell?

2023. febr. 21. 14:19
 33/36 anonim ***** válasza:
85%
Vicces amikor olyanok vitatkoznak akik természettudományi kart, de még egyetemet sem láttak közelről. 🤣
2023. febr. 21. 14:23
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem kétlem, hogy sokkal jobban ért a matekhoz mint én, vagy bármely átlag polgár, de olyan színtű tudása biztos nincs mint egy matek szakos tanárnak. A kémiáról nem is beszélve."

:D :D Persze, a 10 félév elméleti matematika dísznek volt szerencsétlennek.

Elárulok egy titkot: még egy fizika alapszakot végzett is magasabb szintű matematikai tudást szerez, mint egy matematika tanár.

Nem szabad összetéveszteni a matematikust a matematika tanárral.

A tanár ezen esetekben egy fosztóképző.

2023. márc. 22. 16:51
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
#34: Ez nem teljesen igaz. A fizikusok nem tanulnak annyi és olyan mélységű elméleti geometriát és absztrakt algebrát, mint a matek tanárszakosok. Én az ELTE-n végeztem matektanárként, és teletömték a fejünket olyanokkal, mint a nemeuklideszi geometriák axiomatikus felépítései meg a csoportelmélet meg a halmazelmélet.
2023. márc. 22. 19:45
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyjából ez a 2 matek kredit tér el, ez tuti nagyon kell gimisek tanitasahoz.

Az elméleti fizika pedig rengeteg rejtett matektudast rejt, csak mondom.

2023. márc. 22. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!