Közösségi szolgálat suli nélkül?
Az volna a problémám hogy elvégeztük a sulit de senki nem mehetett érettségire, mivel közösségi szolgálatunk nem lett meg.
Nem a mi gondunk hanem az hogy nem volt lehetőségünk rá.
Most itt állunk 12 osztállyal érettségire teljesen felkészülve s nincs semmi lehetőség.
Ha állást keresek vele akkor kitörölhetem kb mert legtöbb helyen csak 8 osztályt lehet megjelölni.....
Sokan elmentek boschba meg egyebek.
De én nekem elég volt 3 hónap hogy tudjam hogy szar.
Van lehetőség iskola nélkül elvégezni valahogy ezt a közösségi szolgálatot hogy le tudjam tenni a emelt szintű érettségimet biológiából vagy reménytelen?
Nem lelek semmi infót hol lehetne végezni iskola nélkül.
Mindenekelőtt tanulmányozd ezt át. Ha nem tudsz belőle kitalálni semmit, menj el az iskola vezetéséhez Aztán az iskola fenntartójához. A helyi önkormányzat jegyzőjéhez.
De semmiképpen ne hagyd annyiban. Az életed további sorsa függ tőle. A szüleid semmit sem szólnak ehhez? Miféle szülők?
Köznevelési törvény: "6. § (4) A középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása, kivéve
a) a felnőttoktatásban részt vevő tanulókat ..."
Vagyis a következő érettségi időszakban már nem a feltétele, most februárban nyugodtan jelentkezhetsz a júniusira. De el nem tudom képzelni, miféle iskola az, amelyikben senki nem tudott leérettségizni a közösségi szolgálat hiánya miatt.
Igen a egész osztály nem érettségizett.
Akkor most hogy egy éve már végeztünk. S most jelentkezünk érettségire nem kérnek közösségi szolgálatot mert felnőttként jelentkezünk?
Csak diákra vonatkozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!