Hogy taníthat valaki gimnáziumban pedagógus végzettség nélkül?
Ez ilyen. Szerinted miért tüntetnek a pedagógusok, miér tmondják, hogy szarban van az oktatás?
És azzal, hogy egy fizikus jött, még jól jártatok. A jelenlegi tendencia szerint 2030-ig lefeleződik a pedagógusok száma, de mivel az oktatási rendszer nem omolhat össze, így képzetlen emberek fogják átvenni a helyüket. A fizikus még jó fizikára és matekra. Majd amikor énektanár jön be fizikára, akkor lesz gond:D No, nem mintha sok helyen nem templomi kántorok lennének énektanárok helyett...:D
Nálunk úgy taníthatnak végzettség nélkül, ha közben leteszik az egy éves tanári képzést. Rengeteg tanárral volt ez, az egyik pincér oktató is ebben az évben vizsgázik/vizsgázott (nem tudom, hogy végzett e már). A cukrász tanárom már idősebb, de mesélte, hogy neki is csak cukrász végzettsége volt mikor ide jött, abban az évben végezte el a tanárit. Képzeld el szegényt, 20 évesen tanított 18 éveseket :D
Az angol tanárom is idősebb, ő is mesélte, hogy egyszer akkora tanárhiány volt, hogy nyelvvizsgával lehetett menni tanítani. Ő akkor volt 18 éves, és 14-15 éveseket kapott (általánosba ment).
És attól függetlenül, hogy technikumba járok ez is egy színvonalas suli.
De semmi baj, Magyarország előre megy, nem hátra! Az oktatás nem hever romokban! Nálunk, a város szélén már közvilágítás sincs, de sebaj, a stadionokat fűteni kell valamiből!
Elit gimnázium ide vagy oda, a fizetés ott is ugyanannyi, fizika, matek szakos tanár már lassan meg olyan ritka mint a fehér holló. Amint talál másik munkát, a doktor is el fog lecelni.
Egyszerűen csak most kezdik észrevenni az emberek, hogy összeomlott az oktatási rendszer, nincs ebben semmi meglepő 🤷♀️
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy nem tanári végzettségű "tanár" sokkal jobban át tudja adni az anyagot mint a tanárin végzett kollégái, mert sokkal mélyebben ismeri a szakterületét és ezért jobban átlátja a dolgokat.
Én biosz-kémia speces suliba jártam, nagyon sokan mennek ebből az iskolából orvosira/állatorvosira és elég jó érettségi eredményekkel. Az emelt bioszra felkészítő tanárnak biológus végzettsége van, az emelt kémiára felkészítőnek pedig vegyészmérnök. Vannak tanárit végzett biosz-kémia tanárok is az iskolában, de ők csak az alap órákat viszik és a tudásuk az említett tanárok közelében sincs.
Szóval még az is lehet, hogy a végén ti is jobban jártok ezzel a tanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!