Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy taníthat valaki gimnázium...

Hogy taníthat valaki gimnáziumban pedagógus végzettség nélkül?

Figyelt kérdés
A fiam végzős gimnazista és idén új fizikatanára van, akiről véletlenül megtudtam, hogy nincs semmilyen tanári képesítése. Két éve szerzett doktori címet fizikából és azóta nem tudott elhelyezkedni, így elment tanítani.

2023. febr. 18. 04:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
61%

Majd jön a

nem sebész végzettségű sebész,

nem kiképzett katona

2023. febr. 18. 14:44
 22/36 anonim ***** válasza:
78%

A nem kiképzett katona nem oszt nem szoroz, mert semmi azaz semmi hasznuk nincs. Főleg, hogy aki hobbiból lő, többet lő egy edzésen mint egy katona egy évben. Ja, és a katonát ne említjük mér egy lapon az 5 hetes (vicc kategória) kiképzésével egy orvoshoz.

2023. febr. 18. 14:48
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

A pécsi fogászati klinikán már most is csak rezidensekhez lehet bejutni, legalábbis az esetek 90 százalékában nem áll rendelkezésre szakorvos. A sürgősségit éjszaka rábízzák egy huszonéves - szintén medikus - kislányra és nem is sorolom tovább.... (jó, tudom, nem sebészekről írtam (csak még, mielőtt....)).

2023. febr. 18. 14:54
 24/36 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, aki elvégezte a doktori képzést egyetemen, az tud oktatni is. Nem mellesleg, fizikát végzett egyetemen, abból is szerezte meg a tudományos fokozatot, tehát még az emelt szintű fizika is semmi neki. Egyébként matekhoz a fizikusok alapból értenek (érteniük is kell!), és kémiát is oktathat, ha annyira nincs meg a szakos ellátottság.

Annyit még hozzá fűznék, hogy ezért kell a pedagógusokat támogatni céljaik eléréséhez, mert lassan a legelitebb iskolákban is matek szakos tanár fog kémiát, vagy biológiát tanítani.

2023. febr. 18. 20:25
 25/36 A kérdező kommentje:
Azt nem kétlem, hogy sokkal jobban ért a matekhoz mint én, vagy bármely átlag polgár, de olyan színtű tudása biztos nincs mint egy matek szakos tanárnak. A kémiáról nem is beszélve.
2023. febr. 19. 04:24
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
#25: A matek szakos tanárképzés anyagának 80%-a olyan, hogy még az emelt matek érettségihez sem kell. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mekkora többlettudás kívánatos a hatékony tanításhoz; nekem matek tanárként az a véleményem, hogy jobb, ha egy tanár otthonosan mozog egy kisebb erdőben, mint ha az egész hegységet ismerné kisebb-nagyobb bizonytalanságokkal. Egy fizikus bőven tanul és alkalmaz annyi matekot az egyetemen, hogy ebben a kisebb erdőben biztos vezető legyen. Nincs szükség arra, hogy mondjuk a csoportelméletről bármilyen tudása legyen.
2023. febr. 19. 07:11
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is viszonylag jól jártatok, nálunk (megyeszékhely) felső tagozatban az alsósok ének-zene tanítónénije "tanította" a matematikát. Így lesz ez mind az oktatásban, mind az egészségügyben: kapsz az államtól egy minősíthetetlen színvonalú ellátást/ képzést, ha meg nem jó, fizesd ki a magánt. Azt egy idő után már nincs is szükség államira...
2023. febr. 19. 10:52
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

"de olyan színtű tudása biztos nincs mint egy matek szakos tanárnak."

Aki ért a fizikához, az ért a matekhoz is. Főleg, ha az illető fizikából doktorált. Tehát hiába nem matek szakon végzett, a matekhoz akkor is értenie kell, mert a fizika erősen kapcsolódik a matekhoz. De majhogynem az egész fizika a matematikán alapszik.

2023. febr. 19. 13:26
 29/36 A kérdező kommentje:
#28 Ha ez így van, akkor a fizika diploma mellé miért nem jár automatikusan matek diploma is? Ilyen alapon egy juhász is taníthatna, elvégre meg tudja számolni a nyáját.
2023. febr. 19. 14:04
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom 🤦‍♀️ látszik hogy nem vagy tisztában a képzésekkel, és még te papolsz...

Unokatesóm elment matek szalra, és első évben kibukott, mert emelt fizika volt 8 tárgyból 4

2023. febr. 19. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!