Valami tanács ez ellen esetleg?
9.-es, elsős gimis vagyok.
Általában elég sok tanulni valóm van, főleg hétvégére.
Az a baj, hogy sokszor egyszerűen képtelen vagyok gyorsan elkezdeni tanulni, helyette még nyomkodom a telefont, és aztán észre sem veszem, hogy milyen hamar elmegy felettem az idő. Ne értsétek félre, jó jegyem vannak, mert a dolgozatokra mindig rendesen tanulok. A lustaság csak akkor fordul elő, ha éppen nem írunk dolgozatot, hanem csak meg kell tanulni egy anyagot. Olyankor nem tudom magam rávenni, már anyukámat is kikészítem ezzel, ezen kellene változtatni.
Illetve ha mondjuk valami miatt hiányzok a suliban, és az osztálytársaim elküldik az órai munkát, másolás helyett mindig megnyitok más oldalakat, ahelyett hogy írnék.
Ezt hogyan tudnám megszüntetni? :(
Kedves kérdező...sajnos a problémád nem egyedi. Felnőttek is belecsusznak a böngésző remek marketingje által. Nem véletlenül okoz függőséget.
Szuper, hogy felismerted,mint probléma,innen már csak egy ugras az, hogy tegyél is ellene!
Zárj ki minden zavaró tényezőt, a mobilt meg tedd repülő üzemmódra, vagy simán kapcsold ki. Pár alkalom után rá fogsz jönni, hogy mennyire nem történik semmi, ha pár órára kivonod magad a forgalomból.
S nem tudom milyen a tanulasmodszertanod, de javaslom a témában Weitz Teréz oldalát.. O elmeterkepet is készít aegtanulando anyagról és képekkel illetve érzéki benyomásokkal erősíti meg a tanulando anyag beagyazodasat. Így élvezet tanulni. Ha nincs is lehetőséged eljutni a tanfolyamra, a cikkei is sokat segítenek a megértésben.
Sok sikert! És kitartást!
35/N
Köszönöm a válaszokat :)
2-es, egyetértek, és köszönöm! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!