Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk a tanárunkért...

Egypancservagyokdeko kérdése:

Hogyan tudnánk a tanárunkért harcolni a kirúgása ellen? Van valami mód hogyha a háromnegyede az iskolának mellette áll, hogy megakadályozzuk?

Figyelt kérdés
Van egy fizika tanárom a középiskolámban akinek mindig is érdekes személyisége volt de amúgy egy melegszívű öregember akit nyugdíj előtt akarnak kirúgatni a ne bánts virág kilencedikesek miatt. Mindig is imádtuk a humorát, nyilván mivel 20 éve már a szakmában van hosszá szokott már, hogy még egyszer kétszer rácsaphat a vállunkra, mondhat egy két vicces becenevet, volt egy csomó jó beszólása, egyszerűen imádjuk. Nagyon jó fej. Ez mellett az anyagot is tisztességesen megtanítja nekünk, szóval a munkájára tényleg nem lehet panasz. Viszont a mostani kilencedikesek (tavaly voltam kilencedikes, érdekes, senkinek nem jutott eszébe feljelenteni...) nem tudom mi van velük, gyenge lelkűek vagy általánosban tényleg ennyire eldajkálták őket, de fogták, és "úgy beszél velünk mint a kutyákkal" alapon feljelentették. Nem lehet ez ellen valamit tenni? A fél iskola ha nem a háromnegyede mellette áll, bármit megtennénk, hogy ne kerüljön sor a kirúgatásra, szegény osztálya bőgve vonult ki a teremből. Petíciót is írattak amit annyian aláírtak, hogy barátnőm már nem is fért oda, de nem tudom, ez mennyire hatásos, hogy kezdenek vele valamit, vagy nem. Teljesen tanácstalanok vagyunk.

#tanár #iskola #tanács #kirúgatás ellen
2018. ápr. 28. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet csak úgy kirúgni valakit, főleg közép vagy általános iskolából, és főleg fizikatanárt.

Egyrészt, a tanári gárdának látnia kell az elmúlt évtizedeket, ami nagy súllyal számít döntéshozatalkor, az igazgató részéről is.

Másrészt fizikatanárt keríteni manapság nehéz feladat.

Tehát kirúgás esetén, (főleg évközben) magának csinálna plusz gondot az igazgató/intézményvezető/ahogy nevezik.

2018. ápr. 28. 23:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy órát fel kell venni titokban. Azért gondolom nem az egész 9-nek van vele baja, hanem csak a B középnek. Nálunk is, nem csak a kilencedikesek el vannak tájolva. Panaszkodnak, pofátlanok,lusták, nem tanulnak. A hetekben volt egy vizsga a 9.egy részének egy másik városban, a buszba nem fértek be, egy kocsival mentek el 4en plusz a tanáruk és ketten annyira pofátlanok voltak, szemtelenek, idióták, hogy a tanárom 15 éves pályája alatt ilyet nem látott. És még büszkék voltak magukra. Mindenesetre írd meg mi történt később, illetve kicsit bővebben, hogy mit csinálnak azok a szerencsétlenek a tanárral.
2018. ápr. 28. 23:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor érveljetek, hogy nagyon jó fizika-tanár, és nagyon szeretitek.

Kb jó sok embernek a szava jóó kevés ellen.

Ha eddig nem volt rá panasz, most hirtelen lett?

Hát de ha valszeg tényleg nem vették le, hogy poén, lehetett akár félreérthető is , hogy a hangsúlyból nem pontosan derült ki, hogy mit akar, hogy azt pont nem kell komolyan venni, mert az csak poén.

Nemtom amúgy.

2018. ápr. 28. 23:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát most gyűlnek az aláírások a maradása mellett, de nem tudjuk mennyire érdekli ez az igazgatóságot, mindenesetre remélem hogy legalább azért nem rúgják ki, mert nem éppen tolonganak fizikatanárok se év közben, sem máskor. Van egy stílusa ezt bevallom, de nem ennyire durva, mint ahogy azt lereagálják, ráadásul nincs benne egy csepp rosszindulat sem, tényleg nem tudom megérteni, hogyha valami probléma van akkor miért nem lehetett szülőt mozgósítani fogadóórára hogy beszéljen a tanár úrral, ehelyett a cirkusz helyett...
2018. ápr. 29. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt?Maradt a tanárotok?
2018. nov. 26. 21:29
 6/6 A kérdező kommentje:
A tanár úr mellett sikerült kiállnuk annyira, hogy ne rugják ki, de sajnos az osztályát így is elvették tőle, ami azért szemétség szerintem, mert végzős osztály volt (vagyis akkor 11.es, ebben az évben éretségiznek)
2019. jan. 4. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!