Bél gyulladás ellen mit lehet tenni?
Nem vagyok glutén és hisztamin érzékeny az tuti. A többi ezután jön de már a tököm tele a magyar egészségüggyel.
Meg azzal is már hogy mindegy mit eszek, fáj a hasam :(
Próbáltam hús, glutén és tej mentes diétát, semmi nem változott. Most már eszek mindent és sz@rok bele.
Rossz a tápanyag felszívódás az tuti, lassan már nincs rajtam izom... Mikor ezt mondtam a gasztroenterológusnak hogy gyengült az izomzatom azt mondta hogy " már maga sem lesz fiatalabb", (29F) ...
Prosztatagondok nincsenek? Talán ez is hatással lehet a bélrendszerre valamelyest.
Vizelés rendben? Urológia?
Nőknél is közel van a méh és a végbél egymáshoz.
Kezelhető. Alacsony fodmap étrendet javasolják pl IBS-re. Én voltam minden felsorolt vizsgálaton.
Én azt javaslom menj el egy étel intolerancia vizsgálatra, ahol nem csak ezt a pár ételt nézik. Gluten például nekem is mindenhol negativ lett, de az élesztő pozitív. Meg a tej fehérje.
Amúgy általánosan igaz, hogy a diéta (minimum gluten és tejmentes) segít addig is kicsit tehermentesíteni, amíg kiderül mi is a baj. Nekem pl 2-3 éve nem faj már, “csak” puffadok. Múlt hónapban derült ki ki volt a valódi probléma, illetve az is hogy 6-7 éve fennnalt..
Viszont az hogy nem fájt már (az orvos is csodálkozott), én a diétának tudom be egyértelműen. Ja előtte IBS-t kaptam meg is, ház sajnos nem az volt..
7
Előrehaladott endometriozis, bél érintettséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!