Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bél gyulladás ellen mit lehet...

Bél gyulladás ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok glutén és hisztamin érzékeny az tuti. A többi ezután jön de már a tököm tele a magyar egészségüggyel.

Meg azzal is már hogy mindegy mit eszek, fáj a hasam :(

Próbáltam hús, glutén és tej mentes diétát, semmi nem változott. Most már eszek mindent és sz@rok bele.

Rossz a tápanyag felszívódás az tuti, lassan már nincs rajtam izom... Mikor ezt mondtam a gasztroenterológusnak hogy gyengült az izomzatom azt mondta hogy " már maga sem lesz fiatalabb", (29F) ...

2022. okt. 30. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Prosztatagondok nincsenek? Talán ez is hatással lehet a bélrendszerre valamelyest.

Vizelés rendben? Urológia?

Nőknél is közel van a méh és a végbél egymáshoz.

2022. okt. 30. 09:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet persze traumatizáló tényező is, ami hosszabban tart. Lelkigondozás nem ártana (van egyházi is, nekem az szokott segíteni mélyebb lelki problémáim esetén.)
2022. okt. 30. 09:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Rendesen ki kéne vizsgálni. Labor anyagcserehormonra és gyulladásra, gluténteszt, laktóz teszt, hasi ultrahang, gyomor- és béltükrözés, és ha minden negatív, akkor irritábilis bél szindróma.
2022. okt. 30. 09:36
 4/8 anonim ***** válasza:
IBS is lehet, és létezik NCGS - amit nem mutat ki semmilyen teszt, de mégis glutén-érzékenységed van.
2022. okt. 30. 09:46
 5/8 A kérdező kommentje:
F@sza, és gyógyítható az IBS? vagy csak kezelhető?
2022. okt. 30. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Kezelhető. Alacsony fodmap étrendet javasolják pl IBS-re. Én voltam minden felsorolt vizsgálaton.

Én azt javaslom menj el egy étel intolerancia vizsgálatra, ahol nem csak ezt a pár ételt nézik. Gluten például nekem is mindenhol negativ lett, de az élesztő pozitív. Meg a tej fehérje.

Amúgy általánosan igaz, hogy a diéta (minimum gluten és tejmentes) segít addig is kicsit tehermentesíteni, amíg kiderül mi is a baj. Nekem pl 2-3 éve nem faj már, “csak” puffadok. Múlt hónapban derült ki ki volt a valódi probléma, illetve az is hogy 6-7 éve fennnalt..

Viszont az hogy nem fájt már (az orvos is csodálkozott), én a diétának tudom be egyértelműen. Ja előtte IBS-t kaptam meg is, ház sajnos nem az volt..

2022. okt. 31. 08:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os! Mi volt a diagnozis vegul?
2022. nov. 10. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:

7

Előrehaladott endometriozis, bél érintettséggel.

2022. nov. 12. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!