Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem szeretem a PhD képzést,...

Nem szeretem a PhD képzést, amiben részt veszek. Érdemes lenne befejezni?

Figyelt kérdés
Dolgozom mellette és halálosan leterhelő. A téma bár érdekel, úgy érzem a kutatásomnak nincs sok értelme. Amiért nem léptem ki: társadalmi nyomás, a témavezetőmnek csalódást okoznék, az ösztöndíjak, elvárás magammal szemben.

2023. jan. 31. 15:53
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondold végig, mi pontosan az, ami miatt befejeznéd és mi szól amellett, hogy szakítsd meg a proectet.

Mi a következmény egyiknek v másiknak?

Hogy képzeled el magad mondjuk 5 év múlva? - bármi vonatkozása lehet a disszertációnak az életedre?

Ha gondolod fejtsd ki ezeket itt vagy akár privátban

2023. jan. 31. 16:05
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nem fejezik be a PhD-t, vagy csak hatalmas áldozatok árán. Ha nem kifejezetten az a célod hogy ott maradj az egyetemen kutatni és tanítani, akkor a stresszen kívül nem fog sokat adni.
2023. jan. 31. 16:36
 3/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit akarok vele pontosan. Kutatni vagy tanítani nem akarok a jövőben. Nem vonz a tudományos közeg.

Eléggé megbántam, hogy bele vágtam. De irracionális kényszert érzek, hogy végig nyomjam. :(

Az aktuális lelkiállapot és leterheltség függvényében néha jobbnak érzem a dolgokat.

2023. jan. 31. 16:40
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Hol tartasz most, hányadéves vagy?
2023. jan. 31. 16:47
 5/29 A kérdező kommentje:
Ezeket inkább nem osztom meg.
2023. jan. 31. 16:55
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem osztod meg, hogy a képzés melyik szakaszában vagy? Gondolod, erről felismernének????

Enélkül felesleges volt a kérdést kiírni. Mert nyilván egyáltalán nem mindegy, hogy hol tartasz. Ennek hiányában neked kell mérlegelned, hogy elengeded-e a már eddig beletett időt és energiát.

Az egy dolog, hogy kell-e a jövőben (ezt nyilván nem lehet biztosra megmondani előre), az egy másik, te hogy éled meg, hogy abbahagyod. Megkönnyebbülsz-e vagy hiányérzeted lesz önmagaddal szemben

Mindenesetre ne másoknak akarj megfelelni.

2023. jan. 31. 17:03
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha se kutatni, se tanítani nem akarsz, akkor a PhD teljességgel fölösleges, az égvilágon semmi értelme nincs. Így meg aztán különösen, hogy még magát a képzést sem szereted, nem okoz örömöt a tudomány művelése sem.
2023. jan. 31. 17:39
 8/29 A kérdező kommentje:
Ezt érzem én is. De egy komplexusos nyomorék vagyok, akinek a szellemi képességét gyerekként megkérdőjelezték. Így most kompenzálok. Illetve, jól jön az extra cash + adókedvezmény.
2023. jan. 31. 18:28
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelési kényszerből nem érdemes szenvedni vele. De tényleg, ahogy előttem is írták, teljesen felesleges tudományos fokozatot szerezni ha egyszer nem is érdekel a tudományos pálya. A munkaerőpiacon nem leszel előrébb vele. Azt az időt amit rá kell szánnod a befejezésére, millió más dologba is fektethetnéd ami a pénznél többet ér (pl. a mentális egészséged).
2023. jan. 31. 18:31
 10/29 A kérdező kommentje:

Nem olyan sok időt igényel. Vannak részei amik értelmesek.

Sajnos az akadémia környezet koránt sem olyan mint gondoltam. 95%-ban ostoba, a piacon megélni képtelen, emberek vesznek benne részt. Akik koránt sem olyan intelligensek mint feltéteztem korábban.

A tudományos "munka" jelentős része értelmetlen és értéktelen.

2023. jan. 31. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!