Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ilyen igazságtalan az...

Miért ilyen igazságtalan az egyetem?

Figyelt kérdés

Most volt egy vizsgám, nagyon sokat tanultam rá, tudtam is válaszolni az összes mintavizsgás kérdésre, gyakoroltam nagyon sokat. Ennek ellenére olyan kérdéseket kaptunk, amiket életemben nem láttam, és olyanokba kérdeztek bele, amikről sosem hallottam.

Pedig mind2 zht megírtam négyesre (amikre kevesebbet tanultam) erre a vizsgám hármas lett.

Elsőéves vagyok, mérnökin, tudom, az első évben szórják a népet, meg nem is a jegy zavar igazán.

Hanem, hogy a szobatársam, aki minden este bulizott, nem tanult, pótzhzott, alpótozott...

Neki négyes lett. Kevesebbet tanult rá, és nem is tudja olyan jól az anyagot, mint én. Mégis jobb jegyet puskázott össze magának, és most kb.nevet rajtam, hogy én meg végigszívtam a félévet, ő pedig bulizott és az utolsó egy hétben tanult, mégis jobbat írt.

Nektek van ilyen tapasztalatotok? Én elég rosszul érzem magamat, mert tényleg mindent megtettem, erre a puskázás és az utolsó pillanatos tanulás jobban bevált.

Tudom, hosszú távon nekem lesz jobb, mert lesz alaptudásom, na de mégis.

Hogyan birkózzak meg ezzel?

2023. jan. 17. 21:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem megbirkóznod kell, hanem elfogadni!

Ha te nem vagy olyan, nem fogsz megváltozni és sosem leszel más valaki.

De valahol, valamikor kárpótolni fog a sors téged is! :)

2023. jan. 17. 22:07
 12/21 anonim ***** válasza:
13%

Ez milyen szak?

Lehet a szobatársad jobban értette az anyagot, és jobban tudott válaszolni a kérdésekre, mint te, a puska mellett.

Vizsgán sokszor kérdeznek olyat, ami összefüggés szinten van, vagy újdonság, de a tanult eszközökkel megoldható.

2023. jan. 17. 22:42
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Mérnökin elsősorban gondolkodni kell megtanulni, nem kérdéseket bebiflázni. Fogd fel tanulságként, majd legközelebb máshogy készülsz és jó lesz.
2023. jan. 17. 22:48
 14/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha valaki félreértette. De én értem az anyagot, a gyakorlati feladatokat meg tudtam oldani. Viszont itt nem csak érteni, magolni is kellett. A kérdések többsége olyan volt az írásbelin, amiknél az számított, hogy milyen a memóriád (vagy a puskád).

Pár embernek nagyon köszönöm, hogy most írt, megnyugtatott. Tudom, nem lesz egyszerű az egyetem, nem is ezt vártam. Csak még tanulom az igazságtalanság dolgait, és ez most picit felzaklatott. De próbálok nem erre fókuszálni, hanem tanulni tovább szorgalmasan, aztán egyszer úgyis lesz gyümölcse.

Köszönöm szépen a válaszokat, kellemes estét mindenkinek.

2023. jan. 17. 22:57
 15/21 anonim ***** válasza:
45%

Én meg most jöttem le a falvédőről... Nézd, szintén mérnök vagyok, soha életemben nem volt olyan tárgyam, ahol nem tudtam, hogy miért buktam meg, ha megbuktam és hogy miből kellett volna tanulnom.

Van egy rakás évfolyamtársad, biztos szép számmal sikerült közülük is sokaknak a tárgy 4-es, 5-ös eredménnyel. Kérdezd meg őket, miből készültek, hogyan gyakoroltak, akár a szobatársadat is köpködés helyett, amiért nem szobanövény, hogy miből puskázott.

Nem olyan igazságtalan hely ám az egyetem, mint amilyen te vagy saját magaddal. Az ilyen narrációk helyett venni kellene egy nagy levegőt és elismerni, hogy valamiben valahol hibáztál. Rájönni arra, hogy mi volt egész pontosan, ami bukáshoz vezetett és tanulni belőle a következő alkalomra való felkészüléshez.

Ez az egyetlen olyan opció, amiből te a saját életedre nézve profitálsz is. A többi az csak fortyogós önigazolás, aminek semmi értelme. Tudom, mert voltam már én is ilyen.

Neked most kellene a legjobban a saját dolgoddal foglalkozni másoké helyett.

2023. jan. 17. 23:09
 16/21 anonim ***** válasza:
89%
Csak hogy megnyugodj, 2 hetet készültem egy vizsgára, szintén mérnöki, viszont már nem első éves vagyok, beugró, írásbeli, szóbeli. Az utolsót elbuktam, mert nem szó szerint mondtam vissza az anyagot🤣 Van ilyen, legközelebb tudom hogy mit vár el a tanár
2023. jan. 18. 05:25
 17/21 NTBS ***** válasza:
96%
Rengeteg ilyen sztorit tudnék mesélni. Ez van. El kell fogadni.
2023. jan. 18. 07:30
 18/21 anonim ***** válasza:
95%

Nem csak egyetemen van ez, nem hiszem el, hogy középiskolában nem volt ilyen tapasztalatod. Az Élet ilyen. Sokszor a szerencsén múlik. És vannak olyanok, akik kevés tanulás mellett többet jegyeznek meg, vagy egyszerűen logikusabban gondolkodnak, vagy jó a kommunikációjuk, gyereket beszélnek a hasadba.

Engedd el.

Lehet, legközelebb nem lesz szerencséje. De lehet, hogy igen. Ez van. Van aki kihasználja az élet adta lehetőségeket, akár puska felhasználásával, van aki nem. Az egyetem arról is szól, hogy megoldjad a problémákat. Ha olyan a tanár, hogy nem azt kérdezi amit leadott, vagy ami sehol nincs leírva, akkor valamit ki kell találnod mit tudsz tenni. Megtapasztalod melyik tanár hogy vizsgáztat.

Nekem is volt ilyen tanárom. Rá nem is tanultam, mert tudtam, teljesen felesleges. Próbáltam összeszedni felsőbb évesektől az információkat, és segítettünk egymásnak ahogy tudtunk.

És sokat buliztam.

Halasztás nélkül végeztem az egyetemet. És nem egy tingli-tangli egyetemre jártam, a Corvinus-on végeztem. De nekem jól is fog az agyam, nem minden tantárgyra kellett sokat tanulnom. Azért volt amikor éjjel-nappal magoltam.

Ne foglalkozz mással, nem vagyunk egyformák.

Sok sikert, és sok szerencsét kívánok!

2023. jan. 18. 08:29
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szokj ehhez hozzá, mindenhol vannak ilyen szopatós tárgyak/tanárok.

Következő tárgyfelvételnél nézd meg milyen értékeléseik vannak markmyprofessoron a tanároknak és az alapján válassz, ha tudsz

2023. jan. 18. 15:04
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Annal jobb tanacsot sose fogsz kapni mint amit a 15-os valaszolo irt. Megerositeni tudom.
2023. jan. 18. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!