Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyulsz most az...

Hogyan viszonyulsz most az iskolai kötelező olvasmányokhoz?

Figyelt kérdés
Amikor kötelezően el kellett olvasni, akkor ódzkodtál tőle, vagy akkor is elolvastad, vagy csak utólag? Most itt nem az a kérdés, hogy tetszett-e az adott olvasmány, hanem, hogy elolvastad-e.
2023. jan. 13. 08:14
A kérdező szavazást indított:
Nem szeretted se akkor, sem most
Akkor (is) szeretted
Akkor nem szeretted, de utólag elolvastad
22 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Elolvastam, de nem láttam sok értelmét. Sokszor azt sem értettem, hogy mit olvasok.
2023. jan. 13. 08:27
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
A többségüket szerettem. Talán a Kőszívű ember fiai volt az egyetlen, amit olyan 20 oldal után bevágtam a sarokba, hogy erre én nem vagyok hajlandó 😀
2023. jan. 13. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amik érdekeltek azt elolvastam, de amit nem értettem vagy nem annyira tetszett vagy valami azzal nem szenvedtem xd ha dogát írtunk belöle akkor ha volt belöle film megnéztem azt vagy elolvastam egy rövidebb összefoglalót.
2023. jan. 13. 08:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
egész gimi alatt csak egy kötelezőt olvastam el. Imádtam olvasni, heti egy-két regényt olvastam el, de a kötelezőket nem bírtam bevenni.
2023. jan. 13. 09:02
 5/11 Metionin ***** válasza:
82%
Egy részük borzalmas és nem a megfelelő időben van feladva. A gyerek egy számára érthetetlen katyvaszt olvas, amit nem tud a saját tapasztalatai alapján elhelyezni. Egyébként mindbe belekezdtem, a nagy részük tetszett vagy semleges volt de volt, amit nem bírtam végigolvasni, mert hihetetlenül érdektelen és unalmas volt. Egyébként mindig imádtam olvasni, 6 évesen már regényeket bújtam, nem az tartott vissza, hogy nagy fáradság lett volna. Élveztem sok olyan könyvet is, ami nem az én korosztályomnak szólt de pl. a Kőszívű emberrel, az Öreg halásszal és társaikkal a mai napig ki lehet kergetni a világból.
2023. jan. 13. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Nekem az első kötelezőm a Pál utcai fiúk volt, azt nagyon szerettem akkoriban. A többi kötelező általánosban kínszenvedés volt, pedig szeretek olvasni. Gimiben már jobban tudtam értékelni a kötelezőket, a drámákat szerettem, Az ember tragédiája érdekes volt, az Árvácskán meg bőgtem mint a fene. Szabó Magdától az Abigél a mai napig az egyik kedvenc könyvem.

Legrosszabb élményem az Egri csillagok és Az arany ember, borzasztó unalmas volt mindkettő, nem is tudtam őket befejezni.

2023. jan. 13. 10:20
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos igaz, hogy már ezeken az olvasmányokon túllépett az idő. Másrészt a gyerekek életkorát sem veszik figyelembe, amikor kötelező olvasni.
2023. jan. 13. 10:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbet elolvastam már korábban.
2023. jan. 13. 10:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Sajnos sohasem szerettem őket
2023. jan. 13. 11:19
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Mindig kifejezetten utáltam őket, pedig akkor is szerettem olvasni, szépirodalmat is. De a kötelezőket (legalábbis nálunk) igazán szerencsétlenül válogatták össze.
2023. jan. 13. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!