Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A közmunkások azért közmunkáso...

A közmunkások azért közmunkások, mert lusták tanulni, képezni magukat, hogy egy jobb állásuk legyen, vagy azért, mert nincs is meg a képességük erre?

Figyelt kérdés

2023. jan. 12. 18:27
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Tehát akár az érettségiig vagy a diplomáig is el tudnának jutni, ha nem lennének túl lusták tanulni?
2023. jan. 12. 18:29
 2/13 anonim válasza:
88%

"Tehát akár az érettségiig vagy a diplomáig is el tudnának jutni, h"

Na akkor kicsit megzavarom a gyökér fejedet.

Mit mondasz egy DIPLOMÁS sőt TÖBB DIPLOMÁS sőt DOKTORI VÉGZETTSÉGŰ közmunkáshoz?

Nincs képessége tanulni? Hát egyetemet, egyetemeket, sőt doktorit végzett.

És mégis seprű van a kezében, és az utcát söpri sárga mellényben havi 57.000-ért.

Na?

2023. jan. 12. 18:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Van ilyen, második? Nem hinném.
2023. jan. 12. 18:34
 4/13 anonim válasza:
96%

Én diplomásként (ELTE szoc-szocped.) VOLTAM közmunkás kettő diplomával,

Most egy retek kkv cégnél vagyok 100. rangú irodista bruttó 230-ért.

2023. jan. 12. 18:36
 5/13 anonim válasza:
74%

VAN ILYEN? JÓ REGGELT!

Diplomával utcaseprőként? Hol dolgoznak a "pályakezdő ... [link] › felsooktatas › 20110824_kozmunk...

A diplomás közmunkások zöme – a Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint – adminisztrátorként dolgozik, sokan végeznek egyéb irodai és ügyintézői munkát, ...

Vera története: Két diploma, három gyerek, és közmunka ... [link] › gazdasag › 20170927_Ket_diploma_h...

„Két diplomája van, angol nyelvvizsgával, három gyermeket tart el a férjével együtt, és már három éve közmunkás? Hogyhogy eddig nem tudott elhelyezkedni?

Diplomás közmunka éhbérét: "Kultúrkubikos vagyok ... - HVG [link] › gazdasag › 20180606_Kulturkubikos_...

2018. jún. 6. — Kevesebb a közmunkás tavalyhoz képest, de az állami intézményeknél, cégeknél alig kimutatható a csökkenés, és közöttük gályáznak a ...

Diplomával éhbérért - Magyar Narancs [link] › diplomaval-ehberert-107508

2017. nov. 25. — Bár már nem lehet diplomával rendelkező regisztrált munkanélkülieket közmunkára kötelezni, továbbra is több ezer diplomás vállal közmunkát, ...

Mit kell tudni a közfoglalkoztatásról? [link] › tajekoztato-a-ko...

Mit kell tudni a közfoglalkoztatásról? A közfoglalkoztatás átalakítása következtében 2011. január 1-jétől megszűnt a közmunkaprogram, a közcélú munka és a ...

Diplomásként (nem pályakezdő! ) közmunka? https://www.gyakorikerdesek.hu › uzlet-es-penzugyek_...

Diplomásként (nem pályakezdő! ) közmunka? Figyelt kérdés. 30 évesen, diplomával, több éves irodai tapasztalattal eljutottam én is odáig, hogy közmunkás legyek.

Egy diplomás munkaerőnek miért csak a közmunka jöhet ... https://www.gyakorikerdesek.hu › uzlet-es-penzugyek_...

2018. júl. 1. — Egy diplomás munkaerőnek miért csak a közmunka jöhet szóba ha elküldik? Ismerősöm diplomás ember állami hivatalban, júl 1-el mehet ahova ...

Lázadnak a diplomás közmunkások - Népszava [link] › 1142358_lazadnak-a-diplomas-ko...

2017. okt. 6. — Lázadnak a diplomás közmunkások. A kulturális közfoglalkoztatás, sőt, a közszférában valamennyi közmunka felszámolását javasolják civilek, ...

ennyivel növekszik a közfoglalkoztatási bér 2023-ban [link] › gazdasag › 58-kozmunkaber

Közmunkabér 2023 összege: így változik a közmunka és a közfoglalkoztatási bér 2023-ban. Ennyi a közmunkabér nettó összege 2023-tól és megtalálja az ...

Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell… [link] › download

PDF

A foglalkoztatást elősegítő támogatások megállapításakor hátrányos helyzetű személynek kell tekinteni azt az álláskeresőt, aki.

6 oldal

2023. jan. 12. 18:40
 6/13 anonim ***** válasza:
68%

A közmunkások azért közmunkások, mert lusták tanulni, képezni magukat, vagy csak nincs erre lehetőségük és jelenleg piacképtelen végzettségük és tudásuk van.

Diplomás közmunklás is van, de ez szerintem nem a rendszer hibája, hanem az egyéné, mert egy piacképtelen szakmát/végzettséget szerzett.

2023. jan. 12. 18:40
 7/13 A kérdező kommentje:
De azért a legtöbb közmunkásnak nincs közép- és felsőfokú végzettsége, rájuk vonatkoztatva értettem a kérdést.
2023. jan. 12. 18:41
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon jó érettségim volt, jó néhány tanfolyami végzettségem is van, köztük egy felsőfokú is. 3 évig voltam közmunkás. Szakközépiskolai érettségi és piacképes tanfolyamok! De! Nem voltak "jó" kapcsolataim, és a mai napig nem vagyok hajlandó picsát nyalni! Hát, valahogy így van ez, kedves kérdező...
2023. jan. 12. 19:33
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Szia, nekem két diplomám van, alkalmazott matematikus és programtervező informatikus.

Sokáig nem vettek fel, ahova pedig felvettek, onnan kirúgtak néhány hét után, mivel nem tudtam semmit arról, hogy hogy kell viselkedni a munkahelyen. Ezután már tudtam, de mivel mindig telefonáltak erre a munkahelyemre, már csak ezért sem vettek fel. Pedig tanultam a dologból, de ezt senki sem hitte el. Utána voltam közmunkás, ami megoldotta ezt a problémát. Aspergeres vagyok, lehet, ez volt az alap baj.

Most pedig az érettségi vagy szakma nélküli közmunkásokról:

Habár a fizetés kevés, a munkaidő ugyanannyi, mint egy teljes állásnál. Vannak, akik tudnak teljes munkaidő mellett még esti gimnáziumba, szakképzésre vagy egyetemre is járni, vannak, akik nem, mert egyszerűen nem bírják már.

2023. jan. 12. 19:40
 10/13 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon sok közmunkás meg azért közmunkás, mert a településen ahol él, de sokszor még a környéken x kilóméteren belül sincs semmi más lehetőség. Annyi ilyen hely van az országban. Meg persze van olyan is aki sajnos úgy választott hogy "piacképtelen" lett a diplomája, de ők általában csak rövid ideig kényszerülnek oda ha egyáltalán kényszerülnek, mert azért ők is elkelnek. Biztos vannak olyanok is akik a lustaságuk miatt közmunkások, de az a helyzet hogy a legtöbb lusta közmunkásnak is lusta - ők inkább semmit nem csinálnak
2023. jan. 12. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!