Pszichológia doktori programba mennyire nehéz bekerülni?
PTE és Semmelweis doktori iskolájával szemezem, de sajnos háttérinformációkat nem sok helyről tudtam összeszedni.
A kérdéseim ezek lennének:
- melyik a színvonalasabb?
- tapasztalat alapján mennyire
nehéz bekerülni? Valahol azt hallom, kb mindenkit felvesznek (max önköltségesre), más meg azt mondja, nagy a verseny.
- mik az elvárások felvételin? (tudom, TDK és publikációk, de kicsit számszerűsítve, mennyit "illik" felmutatni jelentkezéshez?)
Köszönöm a válaszokat!
Én sem gondolnám, hogy csak a kapcsolatok számítanak, persze nyilván sokat segítenek - ez kétségtelen.
Kedves utolsó, ismerősödnek volt bármi referenciája kutatásokból?
Az általam felsorolt két egyetem közül került be valamelyikre, vagy egy másikra?
Engem például tárt karokkal vártak oda, pedig semmit nem tettem le az asztalra a kötelezőn túl. Msc záróvizsgán már kérdezték, hogy hol szeretnék doktorizni és hogy várnak vissza szeretettel, remélik, hogy leadom a jelentkezésem. Aki tőlünk doktorira jelentkezett és ismertem, azt fel is vették.
Én végül más intézmény és terület doktori iskoláját választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!