Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ekkora baj lenne, ha nem a...

Ekkora baj lenne, ha nem a mintaterv szerint haladok az egyetemen?

Figyelt kérdés
Relatíve nehéz szakra járok (tanári), inkább a biztosra mentem az évek alatt, s figyelembe vettem, hogy mit bírok, csak annyi tárgyat szoktam felvenni, hogy kb meglegyen egy 20-22 kredit félévente, jó átlaggal, 3 vizsgával vizsgaidőszakban. A képzéssel nem sokára végzek, ha minden igaz, jövőre. Eddig nem buktam semmiből, s maradt időm másra is. Igaz, a 6 helyett 9 év alatt végzem el a szakot. Anyámék szerint ez tök gáz, s jobb lett volna a mintaterv szerint haladni. Valóban ennyire gáz lenne ez?
2022. dec. 28. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

"Relatíve nehéz szakra járok (tanári)"

Ezen nagyon jót nevettem, feldobtad az estémet

Üdv egy alkalmazott matematikus BSc, Részecskefizikus MSc, Kvantumfizikus PhD, Statisztikus habil egyetemi docens aki senior mesterséges intelligencia fejlesztőmérnök norvég rákkutatóintézetben.

2022. dec. 28. 20:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
11. Plusz a világ legnagyobb hazudozója cím birtokosa, ezt tett hozzá. Szánalmas vagy!!
2022. dec. 28. 21:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden szak nehéz a maga módján, én nem tudnék magolni, szóval lehet a bölcsész szak nem menne, viszont a mérnökin (gépész) nincs különösebb problémám, persze rohadt nehéz ez is de azért 50 emberből 2 -3 csak elvégzi. Nálunk idáig 35-ből 4 maradt bent, a többi nem bírta a terhelést vagy agyilag gyenge volt.
2022. dec. 29. 05:46
 14/18 A kérdező kommentje:
6. Elég nehezen tudtam megtanulni azokat a tárgyakat, amiket abszolút nem használtam volna a szakmámban soha a büdös életben. Ha ez lustaság, akkor vállalom, szvsz inkább az oktatási rendszer csődje, hogy mindenféle hülyeséggel traktálják az embert. A 4.5 átlaggal nem mondanám magam azért lustának, mert ami kötődik a szakmámhoz, annak igenis több forrásból utánanézek.
2022. dec. 30. 22:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Attól még a tanári nem nehéz szak. Nézd meg a mérnökit miért nincs 4-5ös átlag? Na ugye
2022. dec. 30. 23:06
 16/18 anonim ***** válasza:
15. Gondolom te már elvégezted a tanárképzést is, azért jelented ki. Ha nem akkor, hallgass. Más meg azt mondhatná jogosan, hogy milyen mérnök lesz abból, aki 2,5 átlaggal végzi el a szakot. Nem igaz, hogy nincs mérnökin 4,5-ös átlag, a barátom pl. szín ötös volt végig mind alap-és mesterszakon és többször is köztársasági ösztöndíjas is volt. A baráti körében pedig mindenki hasonló eredmény ért el. Szóval ne magadból indulj ki.
2022. dec. 30. 23:15
 17/18 anonim ***** válasza:

"Attól még a tanári nem nehéz szak. Nézd meg a mérnökit miért nincs 4-5ös átlag? Na ugye"

De van mérnökin, informatikán és matematika szakokon is aki ilyen átlagot ér el, csak ehhez valóban ész és tehetség is kell, míg tanári szakon bárki kiváló tanuló mert annyira egyszerű és kevés az anyag.

Nem véletlenül megy a lemorzsolódott, tehetségtelen réteg tanárnak és örülnek a nettó 250 ezres fizetésüknek, egyszerűen intelligens és értelmes nem megy ilyen területre mert sokkal jelentősebb és nehezebb területen is tud boldogulni.

2022. dec. 30. 23:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Az átlagról írtam, az én átlagom 4 körül mozgott végig. A többiek 2-3 jó esetben, egy-két jobb képességű volt még rajtam kívül aki nem csúszott/bukott
2022. dec. 30. 23:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!