Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ekkora baj lenne, ha nem a...

Ekkora baj lenne, ha nem a mintaterv szerint haladok az egyetemen?

Figyelt kérdés
Relatíve nehéz szakra járok (tanári), inkább a biztosra mentem az évek alatt, s figyelembe vettem, hogy mit bírok, csak annyi tárgyat szoktam felvenni, hogy kb meglegyen egy 20-22 kredit félévente, jó átlaggal, 3 vizsgával vizsgaidőszakban. A képzéssel nem sokára végzek, ha minden igaz, jövőre. Eddig nem buktam semmiből, s maradt időm másra is. Igaz, a 6 helyett 9 év alatt végzem el a szakot. Anyámék szerint ez tök gáz, s jobb lett volna a mintaterv szerint haladni. Valóban ennyire gáz lenne ez?
2022. dec. 28. 19:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt probléma kifizetni a tandíjat, akkor nem. Én is 6 éves tanárit végeztem, jól ment végig, de számomra nem lett volna opció ilyen hosszasan tanulni.
2022. dec. 28. 19:43
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénz tandíjra, nem baj. De nem sok értelme van 9 évet olyan szakra elb***ni, amivel csak alamizsnát lehet keresni. Ennyi idő alatt normális végzettséget is szerethetsz.
2022. dec. 28. 19:47
 3/18 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem okosabban is lehetett vna.

Az én példám foszkra megyek 2023 ban, 2 év lesz, államilag támogatott azaz nem kell fizetnem semmit, lesz egy papírom, levelezőn leszek mellette dolgozok is és azert a foszk nem vészes annyira mint egy bsc.

1 évet kihagyok, otthon felkészülök a szivatós, kibuktatós tárgyakból, nem kell passzíválnom meg semmi, es a 2 éves bsc-t úgy kezdem el hogy magabiztosan, előre tudva az anyagot, gördülékenyen.

Igaz 5 év lesz így, de ez is sajátos tempó, kevesebb pénzel mert csak azt a 2 évet kell fizetnem majd. Spóroltam 1mFt ot

2022. dec. 28. 19:58
 4/18 anonim ***** válasza:
76%
🤦Na azt megnézem hogy készülsz fel egyedül mikor azt se tudod melyik tanár mit vár el.
2022. dec. 28. 20:20
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
3. Én nem mondanám a te verziódat okosnak. foszk, kihagyás, egyik rosszabb, mint a másik.
2022. dec. 28. 20:23
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Hát igen, elég géz. Azért az átlag 30 kredit átlagképességekre van "méretezve" a felsőoktatásban is. Nekem volt 60+ kredites félévem is... most csak azért 20, mert már elfogyott.

Ez a tempó azt mutatja, hogy nem vagy sem kellően terhelhető, sem kellően elszánt. Kényelmes (lusta?) annál inkább.

2022. dec. 28. 20:26
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

4-5-nek

Azert tudom mit vár el a tanár mert nőverem is ott vizsgázott ahova megyek 1 éve, plusz ezek olyan közgaz tárgyak amik nem valtoznak, a megoldas hogy jon ki meg a megertese a lenyeg nem az adott feladat az nyilvan mas lesz mint amit ő kapott.

Mellette haladok az életben is, dolgozom főállásban mi kell még? 😃

Attól hogy nem 3.5 év alatt csinálom meg hanem 5, de nyugodtan és stabilabban, nem félve hogy a tömbösített órák miatt kibukok mert nem értem az analízist vagy a matek 1-2ből vmit, nekem megér ennyit.

2022. dec. 28. 20:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
7. Elméletnek jó, de az egyetem azért más.
2022. dec. 28. 20:49
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan akinek a tanulmányi eredménye nem éri el a bsc-t. Ha el is éri és maga fizeti az rengeteg pénz, ezért a foszk egy jó megoldás ha nem akar annyit költeni a sulira és haladni is akar egyben. Nem mindenki tudja 18 évesen vagy előtte hogy egyetemista akar majd lenni, egy 30 éves férfit/nőt most azért buktassuk meg a társadalmi ranglétrán mert akkorra nőtt be a feje?

Annyi a lényeg aki levelezőn van annak legyen olyan munkahelye ami hozzá köthető, így a gyakorlatot le tudja igazolni majd a munkáltató ami kell a suli miatt.

2022. dec. 28. 20:51
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon gáz, én most végzek tanárin az ELTE-n, és mindenki bírta a 32-40 kreditet, a természettudományosok és a tanulósabb bölcsészek is (töri, magyar), sokan mellette elvégeztek egy másik egyetemet is és nem csúsztak egyikkel sem. Mindannyian dolgozunk mellette. Mit csináltál? o.O
2022. dec. 28. 20:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!