Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A "SOSEM KÉSŐ EGYETEMRE...

A "SOSEM KÉSŐ EGYETEMRE MENNI" kijelentés nem hazugság?

Figyelt kérdés

Amit azért mondanak azoknak a az embereknek akik nem 20-as éveikben mennek egyetemre hogy ne sértsék meg őket?

Persze értem előny a diploma akkor is ha 40-50 évesen szerzed az elsőt, de az is tény hogy 20-30 év hátránnyal indulsz, nem?

2022. dec. 26. 18:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

És igen, a fő ok, ami miatt doktorira mentem, az az volt, hogy az iparban nem láttam utat magam előtt hosszú távon. 10-15 éven belül megvan a többségnek a senior szint, lehet alkudozni a fizetésről, de túl sok potenciál nincs benne szakmailag. Át lehet menni menedzsernek, el lehet menni vállalkozónak, de az már rég nem arról a szakmáról szól, amit szeretek csinálni. 30 éves koromra ott lettem volna, hogy unatkozom az adott munkakörben. A kutatás esetében szerencsére nincs ilyen.

Úgyhogy szerintem amit ki lehet hozni mezei szakemberként egy számából, azt a többség kihozza 10-15 éven belül. Utána belassul a fejlődés, elfogynak az újdonságok. Vannak munkakörök, amikre ez nem igaz, de azoknak a többségéből sem lesz Bill Gates, akik érettségi után mennek egyetemre.

2022. dec. 26. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hazugság, nagyon sokan 40+osként ülnek be egyetemre, mert valami újat akarnak tanulni, holott lehet már több diolomájuk is van.
2022. dec. 27. 00:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Van egy 40+ fószer tanárin, senki nem nézi ki, sőt. Tanulni nem késő sose, nem véletlen vannak esti középiskolák sem.
2022. dec. 27. 07:52
 14/20 NTBS ***** válasza:
100%
Ez nem hazugság.
2022. dec. 27. 08:18
 15/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem hazugság. Minél később mész egyetemre annyival nehezíted a saját életedet. Egyetemnél nélkül a 90% megmarad a nettó 250 fizu környékén. Igazából ez a többi diplomás embernek jó, mert kisebb a konkurencia, mind az egyetemen, mind a melóban. Viszont neked rossz és minél több időt pazarolsz az életedből a nettó 250es létre, annál rosszabb.
2022. dec. 27. 10:16
 16/20 A kérdező kommentje:

# 15

de ez csak a "közgazdász, mérnök, orvos, IT" diplomák esetén igaz biztosan nem?

pl. elmegyek rajz szakra, vagy filmes szakra?

2022. dec. 27. 10:23
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

16!

Igen. Én abból indultam ki, h pénzre szeretnéd váltani a diplomámat. Természetesen az ilyesmi hobbi szakok nem a pénzről szólnak. Olyanok mennek rá, akiknek a családban van jól menő vállalkozás, ahonnan jön be a pénz, így neki már nem kell a pénzkereséssel kínlódni, hanem élhet a hobbijának.

2022. dec. 27. 10:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hazugság, ráadásul később jobban el tudod dönteni melyikre menjél, és nem pocsékolod el az első ingyenes képzést olyanra ami nem is a te utad.
2022. dec. 27. 12:42
 19/20 anonim ***** válasza:

"az is tény hogy 20-30 év hátránnyal indulsz"

Nem indulsz hátránnyal, ezért megéri idősebben is belekezdeni.

2022. dec. 28. 13:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Sosem kèső,de szerintem nehezebb. Mert ha csalàdod van akkor kevesebb időd leszek az otthoni dolgokra + munka mellett. Szóval vannak nehèzsègek de tanulni mindig érdemes. Orvosin van korlàt . 35 èvesen lehet legkèsőbb kezdeni. Utàna már nem jelentkezhetsz.
2023. jan. 11. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!