A "SOSEM KÉSŐ EGYETEMRE MENNI" kijelentés nem hazugság?
Amit azért mondanak azoknak a az embereknek akik nem 20-as éveikben mennek egyetemre hogy ne sértsék meg őket?
Persze értem előny a diploma akkor is ha 40-50 évesen szerzed az elsőt, de az is tény hogy 20-30 év hátránnyal indulsz, nem?
Értelmes, fejlôdni akaró ember nem a pénzért tanul.
Így sosem késô tanulni!
Üdv:
- Alk. matematikus
- Fizikus
- Vegyész
- Biológus
- Data Science
Nem.
40 évesen közgáz, 50 évesen jog.
Oké, tegyük fel, hogy az. Mesélj kérlek, mik azok a dolgok az egyetemmel kapcsolatban, amikben akadályoz a korod?
Anyagiak? Nem korfüggő, lehet gyűjteni rá és a többség egyébként is állami ösztöndíjas.
Munka? Van levelező, esti és távoktatás is, de azt is megteheted, hogy elmész diáknak némi tartalékkal és nyaranta szeded össze magad újra anyagilag a következő félévre.
Család? Nincs mindenkinek. És továbbra sem korfüggő.
Közösségi élet? Szintén nem korfüggő, de egyébként nem szükséges feltétele a diplomaszerzésnek.
Agykapacitás, agyi "hanyatlás"? Egyrészt nincs értelme 50 éves kor előtt mentális teljesítménycsökkenésről beszélni egészséges személyek és természetes öregedési folyamatok részeként, másrészt egy 50 éves személy, aki látott már ezt-azt és lehúzott már éveket így, hogy naponta legalább 8 órás igénybevétellel dolgozott, előbb fogja neked lepörgetni az összes vizsgáját, mint egy kiskölyök, aki azt sem tudja, merre van arccal előre, nem is érzi a pénz súlyát, ami az oktatásába megy, szar az időmenedzsmentje és bedől még annak, hogy ha szerdán elmegy bulizni, fel tud készülni a pénteki zh-ra.
Egyébként tanítottam is idősebbeket demonstrátorként (26 éves vagyok, így is a legfiatalabb doktori képzésen). Sok tehetséges fiatal van, akik szépen teljesítenek, de valahogy az idősebbekkel könnyebb. Mintha nagy átlagban jobban tudnák, hogy mit keresnek ott és mit akarnak a képzéstől. De ez csak az én tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!