Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is úgy általánossá...

Szerintetek is úgy általánosságban az orvosi a legnehezebb szak?

Figyelt kérdés
2022. dec. 17. 20:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%
#10 A germanisztika szakon egyébként is híresen nagy a szigor, szinte minden egyetemen.Olyan igazi könyörtelen, németes, precíz stílusba.
2022. dec. 18. 00:06
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
A mérnöki szakok is hasonlóan nehezek, csak másképp
2022. dec. 18. 03:13
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

4, egyetlen bukás és félévismétlés nélkül abszolváltam a hat évet, pedig még a kredites időszak előtt csináltam, ahol nem volt rirta az ilyesmi.

Még jó, hogy akkor nem volt net (95-ben kezdtem), legalább nem azt kaptam mindenhonnan, hogy hű, bele fogsz halni kémia nélkül... Nekünk ugyanis csak két évig volt kémia szakközépben (ráadásul az első kettőben), fizikából csináltam a közös érettségi-felvételit.

Viszont előny volt a latintudás, a ha nem is túl mély, de alap anatómia, élettan, hogy jártam már betegek közt, hogy a belgyógyász főorvos, aki középiskolában tanított, megtanította, mit jelent jegyzetelni...

Én ápolóként dolgoztam is mellette négy évig ITO-n, nagyon sokat adott ez a négy év.

2022. dec. 18. 07:37
 14/16 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó , a kredit időszakban olyan könnyű csúszni egy tárgy miatt , hogy csak na…
2022. dec. 19. 19:39
 15/16 anonim ***** válasza:
68%
Mi az a kredit időszak?
2022. dec. 19. 19:44
 16/16 anonim ***** válasza:
74%

Az orvosin nincs sok matek (anesztre vagy sebészetre azért kell), és önmagában a tananyag sem nehéz, hanem a mennyiség. Semelyik szakon sem kell annyi információt szintetizálni, mint az orvosin.

Azt is fontos kiemelni, hogy az orvosi nemcsak intellektuálisan megterhelő, hanem több szempontból is. Szembesülni kell a halállal, betegségekkel, kitenni magunkat különböző kockázatoknak (pl. egy járvány idején), feláldozni az időt a magánéletből, ünnepekkor is ügyelni, éjszakázni, túlórázni.

És még csak meg sincs becsülve megfelelően az orvostársadalom (alacsony diákhitel, alacsony rezidensi fizetés).

2022. dec. 20. 02:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!