Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is úgy általánossá...

Szerintetek is úgy általánosságban az orvosi a legnehezebb szak?

Figyelt kérdés
2022. dec. 17. 20:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Nekem nem volt nehéz, pedig eü szakközépből mentem.

Ezerszer nehezebb lett volna egy mérnőki képzés, nekem legalábbis.

2022. dec. 17. 20:22
 2/16 anonim válasza:
63%

Hát orvosi szakon többfajta képzés van, van aki sebésznek megy, vagy háziorvosnak. szóval ezt így nem lehet általánosítani.

Szerintem mérnök féle szak a nehezebb, mert abban sok minden van, fizikai, matematikai, elektronika stb, azokat önállóan meg is kell oldaniuk.

2022. dec. 17. 20:24
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Embere válogatja, kinek mi a nehéz. Ráadásul nem kell azonosítani a szak nehézségét a végzettséggel rendelkező személy szakmai kiválóságával. Az elmúlt 10 évben én hihetetlenül felszínes tudású orvosokkal (mondhatni tudatlannal) is találkoztam.
2022. dec. 17. 20:44
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Én szívesen lettem volna orvos, de pont amiatt nem választottam, amit mondanak róla.

Tanulás éjjel nappal, folyamatos bukások, csúszások, anyagi költségek, idegi kikészülés, nulla szociális élet, töménytelen magolni való, vagy hogy gyakorin is sokan írják, hogy baromi sok orvosis ilyen felpörgető cuccokat használ vizsgaidőszakban, mert máshogy ne bírják.

Igaz, én vagyok a gyenge, mert bele se vágtam, de ezek a dolgok mind olyanok, amire én pont nem vágyok 6 éven keresztül, mert így is van mi miatt idegeskednem.

Az első válasza mondjuk engem meglepett, mintha valami mezei "1 napot tanulok egy vizsgára" szak lenne az orvosi.

2022. dec. 17. 20:45
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Hát én nem mondanám könnyűnek, de nem igazán van összehasonlításom más nehéz szakkal, mivel nem jártam meg minden egyetemet XD Amit én tapasztalok; rengeteg tanulás, de azért lehet időt szakítani barátokra néha-néha, de elég shut-in életet élek ÉN, vannak szaktársaim, akik hetente 2-3-szor is elmennek bulizni, demó előtti nap nem alszanak és meglesz nekik, míg mások heteket tanulnak és épp hogy megvan a 2-es. Nehéz nem összehasonlítani magunkat a többiekkel.. Az evésem-alvásom is rendszertelen és ez hosszútávon égeti ki az embert. De itt is vannak kivételek. A vizsgaidőszak kicsit "lazább" a szorgalmihoz képest, mert nem kell órákra járni.

Továbbá itt el kell engedni a maximalizmust, itt a 2-es egy 5-össel ér fel néha. Ha valaki 5öst akar vagy nagy koponya vagy 0 szoc élete van.

Nagyon könnyű kiégni, stresszelünk mint az állat és szívat a rendszer, akárcsak most a gimiseket. De nem lehetetlen, csak áldozatokat kíván és megértést a szeretteinktől/barátainktól, hogy nincs rájuk időnk.

Elég necces, pedig csak másodéves vagyok, de bírom mert elhatároztam magam :D és afelé haladok, amit csinálni szeretnék később.

A szerekről pedig; elég sokat isznak az orvosisok, a legtöbbet minden szak közül, mert ha isznak, akkor nagyon és mértéktelenül. Használnak nyugtatót, altatót, aki cigizik az sokat. Itt nincs arany középút legtöbbször. Bár én nem élek egyikkel se, szóval ember válogatja. De sztem a jogász-/mérnökinek se könnyebb.

2022. dec. 17. 20:58
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Ez egyénenként változó. Nekem a mérnöki, nagyon matekos szak nem csak könnyebb, hanem könnyű is. Mert ez érdekel, ebben vagyok jó. Magolás nem menne. Pl az orvosira képtelen lennék, mint ahogy bármilyen bölcsész szakra is. Vagy jogászra. De hiába mondják, hogy könnyebb egy szabadbölcsész szak mint egy matekszak, nekem nem.

Igen, szerintem lehet mondani, hogy az orvosi az a legnehezebbek közé tartozik. De ide sorolnám pl a bionikát is. biosz, kémia, matek, fizika, infó kell hozzá, nem is akármilyen szinten.

2022. dec. 17. 21:01
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

#6 Nekem a háziorvosom fia nyelvszakokat végzett az egyetemen, de ilyen ritkább fajta nyelvekből.Mindig mondja az orvosom, hogy milyen büszke a fiára, meg mennyire irigyli azokat, akik ilyen beállítottságúak, mert ő meg egy idegennyelvet is képtelen megtanulni, nem hogy egy másik nyelven/nyelveken egyetemi szinten tanulni.

Ez tényleg így van, hogy mindenkinek az a könnyű, amihez van érzéke.

2022. dec. 17. 21:26
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom, hogy embere válogatja. A baráti körömben van egy gépészmérnök-jogász testvérpár, a maguk területén sikeresek. Oda-vissza megállapították, hogy képtelenek lettek volna elvégezni a másik képzését.

Én bölcsész vagyok. Magamat ismerve TALÁN el tudtam volna végezni egy gazdasági szakot, esetleg egy agrármérnökit, de hogy egy villányon, pláne fizikán esélyem nem lett volna, az teljesen biztos.

2022. dec. 17. 21:43
 9/16 anonim ***** válasza:
31%
*villanyon, sorry.
2022. dec. 17. 21:44
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
Én orvosira járok, bátyám germanisztika szakon végzett. Az,orvosival is megkínlódok, mert nem egyszerű, de a germanisztika szakot egyszerűen képtelen lennék elvégezni. Kinek a pap, kinek a papné.
2022. dec. 17. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!