Hogy tudjam befejezni az egyetemet?
Hasonlóan vagyok, bár én nem utálom a szaktársaimat. Nekem az a bajom a képzéssel, hogy megalázóan könnyű, alig kapok valami új tudást.
Az én túlélési stratégiám az, hogy
1. a munkámra koncentrálok (levelezős vagyok, igazából otthagyhatnám a szakot mert már ebben dolgozom)
2. a diplomamunkában azt csinálsz, amit akarsz, ebben rengeteg szabadságod van
3. magánéletemre koncentrálok, a saját barátaimra stb. Az egyetemre csak bemegyek ha kell és mindjárt túlleszek rajta.
Neked azt javaslom, hogy ha még nem mélyültél el a témában, akkor keress egy tanárt, akit nem utálsz és kezdj el kutatni a témában. Akár tdk, akár cikk. Vagy keress szakkolit, szakkört ami szimpatikus. Esetleg kérj segítséget gyakornoki hely keresésben. Ha megtaláltad ezt a plusz az egyetem mellett, akkor az nagyon sokat segít majd.
Szintén ez a helyzet van nálam:) vanak tárgyak (ttk-n) amik nagyon matekosak ráadásul még nagyon durván szivatják is a hallgatókat belőle. Ki kell bírni, tulajdonképpen az egyetem alatt a szaktársak és a tanárok nem számítanak semmit. Letelik, utána meg abban a munkakörben tudsz elhelyezkedni amiben szeretnél.
Ráadásul tapasztalatom szerint, ha valamiben jó vagy akkor rátalálsz arra a tanárra aki felfigyel rád és foglalkozik veled, csak rengeteg plusz és önálló munkát kell beletenni meg mondjuk tdk-n is bele lehet kerülni egy egy érdeklődési körű közegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!