Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg itthon, hogy...

Hogy mondjam meg itthon, hogy nem vagyok képes befejezni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Igazából én nem akartam egyetemre jönni. Jelentkeztem szakiskolába, hogy szakmát szerezzek, azonban utolsó pillanatban anyám rávett, hogy menjek egyetemre, hogy nagyobb legyen a fizetésem, meghogy most tanuljak amíg benne vagyok, mert ha utána meggondolom magam akkor nagyon nehéz lesz x év munka után újra neki ülni tanulni.

Na én hittem is neki, úgyhogy végül nem mentem el a szakiskolába beiratkozni, hanem jelentkeztem egyetemre. Négy éves a képzés, negyedik éve járok oda, de volt már egy év csúszásom. Abból még felálltam, teljesítettem második felvételre a tárgyat, azonban most úgy néz ki, hogy egy másik tárgyba is bele fog törni a bicskám ami miatt megint csúsznék 1 évet, és mivel kreditem nagyon kevés lenne már ha újra is próbálnám, így elveszíteném az állami támogatottságot is. De nincs is igazából se kedvem, se motivációm hozzá. Még van egy utolsó vizsga lehetőségem amire elmegyek és megpróbálom, de nincs semmi motivációm már tanulni a vizsgára.

Most jött el az a pillanat amikor őszintén ki tudom mondani, hogy életem legrosszabb döntését hoztam amikor hallgattam anyámra, hogy iratkozzak be az egyetemre. Már rég dolgoznék azóta ha a szakiskolát választom. Most ha megbukok (már pedig nagyon úgy néz ki, hogy meg fogok) akkor beiratkozok ugyanoda ahova eredetileg menni akartam, viszont ez 2 év tanulás még így is ami rohadtul bosszant.

Anyám már mikor másodjára megbuktam elkezdte mondogatni, hogy ő biztos felköti magát a legelső fára, hogyha megbukok és ugyanott kötök ki ahol kezdeni akartam, amiért lebeszélt engemet. Hogyan készítsem fel rá, hogy már pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez fog megvalósulni?

ma 00:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy ha kiiratkoznál és jelentkeznél ugyanerre a szakra államira. Még pont van időd ezt megtenni. Addig pedig tudsz egy kis szünetet tartani az egyetemmel, és újult eróvel tudnád ugyanonnan folytatni (elfogadtatod a korábbi tárgyaidat).

Szerintem ezt anyukád is el tudná fogadni.

Ha mindenképp ott akarod hagyni az egyetemet, akkor csak simán mondd el. Anyukád biztosan levág egy sor cirkuszt, de idővel bele fog törődni.

ma 01:14
 2/2 A kérdező kommentje:

#1 Államin vagyok. Azt fogom elveszíteni, mivel nem lesz már meg egy félévben 15 minimum kredit.

De nem ez a fő oka, hogy otthagynám. Egyszerűen nincs már kedvem többet csúszni meg szenvedni vele. Meg nekem sose volt fontos, hogy diplomám legyen. Én csak dolgozni szeretnék abban ami érdekel, de ezt meg tudom tenni szakiskolai végzettséggel is.

ma 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!