Visszaköltözés külföldre. Ti befejeznétek az itthon elkezdett képzést?
Figyelt kérdés
Külföldön éltünk a párommal. Én csak egy félévet voltam kint vele, a nyelvet így csak alapfokon tudtam elsajátítani. Ő minden áron haza akart jönni, mert évek óta kint dolgozott és csak néha járt haza. Én nem igazán támogattam az ötletet, de haza jöttünk. Itthon elkezdett egy kis vállalkozást, de szerintem látja, hogy ezzel nem fog bankot robbantani, én meg igazából nem szeretek itthon lenni (rosszabbul is keresek stb). Azt mondta, hogy még ezt az egy évet szeretné itthon megnézni, hogy megy, mert ha úgy mint tavaly akkor talán visszamenne.. Én közben elkezdtem egy mérlegképes könyvelő képzést. Ezzel az a probléma, hogy külföldön az eltérő jogszabályok miatt semmit se érek vele. Most nagy dilemmában vagyok, mert a képzés jövő decemberben ér véget, de már több, mint a fele képzésen túl vagyok és a fele ki is lett fizetve. Egyébként magát a szakmát is érdekesnek találom, ezért is sajnálom nagyon. Ha most visszamegyünk külföldre csak elvesztegettem az időt és a pénzt és inkább tanultam volna a nyelvet meg valami kint is használható szakmát.. nagyon bosszantó. Végig csinálnátok így is az iskolát vagy kiiratkoznátok inkább és nyelvet tanulnátok? Hogy lehet ebből a legjobban kijönni? (Én nem hiszem, hogy jövőre annyival jobban fog neki menni a vállalkozás)jan. 9. 21:33
1/11 anonim válasza:
Ahhoz, hogy te dönthess, elsőre azt kell eldönteni, hogy mentek vagy maradtok. A leírás alapján, amíg nincs döntés én folytatnám az iskolát.
2/11 anonim válasza:
Ha már több mint felèt megcsináltad, meg èrdekel is.. szerintem csináld vègig. Okè, hogy külföldön nem ismerik el, de lehet hogy pár èv múlva vègleg hazaköltöztök. Inkább most megcsinálnám, mint kèsőbb belekezdeni egy kèpzèsbe. Most benne vagy, nem kell belerazodni.
Èn is külföldön èlek, a nyelv is nagyon fontos, főleg attól függ, hogy melyik ország. Pl Németország sok területèn nem lehet angollal boldogulni, itt muszaj a nemètet elsajátítani.
Èn előszsör a tanulmányaimat fejeztem be, majd jöttem ki No.-ba. Nulla nyelvtudással kb 2 èvbe telt mire c1-es nyelvvizsgát megcsinaltam.
3/11 anonim válasza:
Az, hogy végigcsináld a már elkezdett képzésedet, nem mond ellent annak, hogy ha az élet úgy hozza, akkor majd mást is tanulj. Nem kerget a tatár, nem vagytok időhöz kötve a kiutazással.
4/11 anonim válasza:
Jó a meglátásod. Csak annyi kell hogy ő is belássa hogy nem megy majd semmire sem a vállalkozásával. Ha ezen az éven ígyis úgyis maradni akar mert ő ezt kijelentette és ő dönt helyetted is a maradásról holott te mennél akkor vidd végig az oktatást ami decemberben, azaz év végén végetér. De pl tanuld a nyelvet mellette, ha teheted.Melyik országról van szó?
5/11 anonim válasza:
ÉN befejezném a képzést. Realista vagyok, sosem tudhatom, mit hoz a jövő, lehet, hogy nem is marad velem a párom, vagy más ok miatt, mégis haza kell jönnöm.
6/11 anonim válasza:
Szerintem egy kicsit a sarkadra kellene állnod. Mert a párod úgy rángat mint egy sakkfigurát. Most kint vagyunk, haza jövünk, nem tudom, vissza megyünk. Olyan mintha te csak sodródnál mellette. Döntsd el te mit akarsz és csak magadat nézd.
8/11 anonim válasza:
Én nem ugrálnék úgy ahogy a párom fütyül. Hazaköltöztetek, mert ő úgy akarta. Visszaköltöztök, ha és akkor amikor ő úgy akarja.
Nekem ilyen kapcsolat nem kellene
9/11 anonim válasza:
nem inkåbb gyüjtenėk arra hogy minėl több pėnzt tegyek félre ės írány külföld amilyen gyorsan lehet nem egy ėvig majd meglátjuk még idén belåthato időn belül .
10/11 anonim válasza:
Soha nem árt, ha minél több mindenhez ért az ember. Egyébként ha könyvelőként keresel munkát, Kecskeméten akad hely. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!