Visszaköltözés külföldre. Ti befejeznétek az itthon elkezdett képzést?
Ha már elkezdted a képzést, bele is tettél pénzt, meg már túl vagy a felén, így kár lenne ezt elengedni, legalább is én szerintem. Ha nem haltok itt éhen akkor én a helyedben már végig csinálnám, meg akkor Ő neki is meglesz az az 1 év amit szeretne mert kitudja, lehet bejön neki az élet és jobban fog menni a biznisze, és addigra te is könyvelő leszel és akár lehetsz is a könyvelője, vagy kitudja, lehet találsz itt olyan állást amivel szépen elleszel, ha tetszik is ez a könyvelői dolog akkor lehet még élvezni is fogod. Persze kell pár év hogy gyakorlatias legyél benne és jó munkákat találj mert ha ez neked összejön akkor nagyon jó sorod lesz ha ügyesen csinálod. Nem egy könyvelőt ismerek akiknek csak az első 2-3 év volt nehézkes, de amint belerázódtak éles helyzetekben és lett gyakorlatuk nagyon jól megy nekik a dolog.
Egyik ismerősöm már közel 10 éve benne van és annyira jól megy neki hogy már egy elég komoly cégnek a főkönyvelője, és mellette még számos más megbízásai is vannak, már maga mellé plusz embert vett fel hogy segítsék a munkáját, meg is tudja fizetni őket, és persze olyan dolgokra tanítja őket amiket az iskolában nem úgy tanítanak hogy azt meg is értsék igazán.
Meg azért ha belegondolsz az alap tudásod megvan így is úgy is, és ha mégis mentek külföldre akkor lehet egy némi utánképzés elég lehet ahhoz hogy kint is boldogulhass ezzel. Persze nem tudom hogyan mennek a dolgok máshol, de a jogszabályokon kívül, nem hinném hogy annyira másabb lenne.
Nyelvet meg tanulhatsz autodidakta módon is például amikor van egy kis időd, ártani nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!