Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Va.n valakinek valami tippje...

Va.n valakinek valami tippje ötös matek érettségihez?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jó matekból szerintem.:D De szeretnék egy matek ötös érettségit. Most vagyok végzős.

Szerintem probléma az is hogy suliban nem valami jó... Nem tudok figyelni és a tanár furán is magyaráz. Amikor magamtól rájövök valamire akkor azt tudom, de a saját logikám szerint.

Otthonról magántanár nélkül hogy kezdjem a felkészülést? Elfogadok tippeket, segítséget.

2022. dec. 17. 20:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Töltsd le az elmúlt sok év érettségijét és csináld meg őket.
2022. dec. 17. 20:18
 2/22 anonim ***** válasza:
Mateking! Én végig 3as voltam matekból gimiben, megcsináltam arról az oldalról az összes ingyenes feladatot és az ingyenes leckéket is átvettem és meglett az 5ös. Kb. 4 hónapig készültem napi fél-1 óra tanulással.
2022. dec. 17. 21:03
 3/22 A kérdező kommentje:
mateking fizetős
2022. dec. 17. 22:41
 4/22 A kérdező kommentje:

Vagy lehet nem, nem tudom régen az maradt meg nekem hogy valami fizetős volt.

De köszi az ötletet megnézem:) Várom még a tippeket/segítségeket.

2022. dec. 17. 22:44
 5/22 A kérdező kommentje:

Megnéztem, egy kis része nem fizetős de a lényeg az... Igazából nem is tudok erre mit mondani minthogy magyar:D

Mi a fa*ért várnak pénzt tanulóktól? Nem is megyek bele csak felidegesít xd

2022. dec. 17. 22:47
 6/22 anonim ***** válasza:

#5, értem az indulatosságodat, de a mateking nem karitatív szervezet, ráadásul ők is pénzből élnek. A magántanár meg pláne, szóval a matekinggel még így is olcsóbban jössz ki, ha költesz rá (persze akkor készülnöd meg magadtól kell).

Általában igaz a matek érettségire, hogy a kettest nagyon könnyű összeszedni, de az 5-ösért azért kell is tudni valamit. De az is igaz, hogy szinte csak és kizárólag típusfeladatok vannak benne, szóval olyan feladattal nagy ritkán találkozhatsz, amivel a 4 év alatt nem sikerült (persze "normális" matekoktatás mellett...).

Az pedig teljesen jó, hogyha a saját logikád alapján jössz rá dolgokra.

2022. dec. 17. 23:47
 7/22 A kérdező kommentje:
Mit takar hogy típusfeladat? Milyen egy nem típusfeladat?
2022. dec. 17. 23:57
 8/22 anonim ***** válasza:

Típusfeladat például, hogy oldd meg a 2x^2-5x+2=0 egyenletet a valós számok halmazán. Tehát amiket kb. nem kell érteni, de be lehet gyakorolni.

A „nem típusfeladat” olyan, aminél gondolkodni is kell.

2022. dec. 18. 00:46
 9/22 A kérdező kommentje:
tudsz mondani egy példát?
2022. dec. 18. 13:06
 10/22 anonim ***** válasza:

Például; ha beteszel a bankba 500.000 forintot évi 4%-os kamatra, akkor hány év múlva lesz 1.200.000 forintod a számlán?

Bizonyos tekintetben ez is típusfeladat, de annyira azért nem egyszerű.

2022. dec. 18. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!