Most kaptam meg a tételsort előadásból és iszonyat hosszú, egyébként se megy annyira, de az infót szeretem(ELTE IK) emiatt nem akarom otthagyni az egyetemet.
Hogyan álljak neki? Egyszerűen szar vagyok analízisből, diszkrét matekot is simán megtanultam, de ez valahogy nem megy.
A kérdést áttranszformálva hipotézissé, miszerint az ELTE IK-n nem lehet az Analízis II.-t megtanulni, erős bizonyosság mellett elvetem, ugyanis szinte bármely konfidenciaintervallumon vizsgálva (a félévente végzett hallgatók eloszlás és sűrűségfüggvényét még csak impropriusan sem kellett ingtegrálni a Hilbert-tér adott szegmensén) a nyers adatokra támaszkodva, miszerint az ELTE IK képzését több, mint 100 ember végzi el évente és az Analízis II tárgy sikeres teljesítése nélkül ez megvalósíthatatlan, így ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy: Igen, elvégezhető az Analízis II. tárgy.
2022. dec. 9. 00:30
3/5 A kérdező kommentje:
#2 ötleted is tudsz hozzá adni esetleg?
Másfél óra alatt sikerült kb 10 kérdést megoldanom. Még van hátra 150 plusz 20 bizonyítás. És meg is kell őket tanulni.
2022. dec. 9. 01:32
4/5 anonim válasza:
Sok-sok-sok gyakorlás. Nézz feladatokat, próbáld meg fejből megoldani minél kevesebb puskázással. Gyakorolj be típusfeladatokat, vezess le bizonyításokat. Rá fog állni az agyad, de valószínűleg ha csak olvasgatod és magadban ismételgeted őket, egy hónap múlva is ezen fogsz kínlódni. Nekem volt, hogy 200 tételbizonyításra volt 3 napom. Így meg tudtam tanulni, mert a végére ujjgyakorlat volt. Elég volt látnom az állítást, már tudtam, hogyan álljak neki. Idővel az ember felismeri a mintázatokat is, pl nagyon sok tételt indukciós módszerrel, indirekt bizonyítással látunk be. Idővel már az ismeretlenekre is lesz ötleted, nemcsak azokra, amiket begyakoroltál. Gyakorolj sokat, írj kézzel és menni fog.
2022. dec. 9. 02:51
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálkozom ezzel a módszerrel, egyébként az a probléma hogy nem feladat megoldásokat kér, hanem tételeket. Amelyek nekem elég bonyolultnam tűnnek, mármint van a képletben 3 arab és 2 görög betű és mind különböző.
A gyakorlati része elsőre sikerült, sok gyakorlással, az elméleti mégsem lett meg és ezek a betűk zavarnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!