Hogyan lehet az analízis, és egyéb "nehezebben emészthető", matematikai tárgyakat hatékonyan tanulni?
Tele van rengeteg fogalommal, jelöléssel, definícióval, tétellel, és bizonyítással, amikre nem látok más módot, mint a magolás.
Ez még rendben is van, az elméleti részt ezzel le lehet tudni, de amikor gyakorlatban kell a feladatra alkalmazni ezeket, akkor egyszerűen meg vagyok lőve.
Azok, akik egyetemi szintű matekot tanulnak, tudnának pár tippet adni arra, hogy ne magoljak, hanem értsem amit tanulok?
analízis? az még a könnyebb rész bőven :) egyébiránt meg az elmélet az amit elég nagyjából tudni, és a gyakorlati részt meg bagyakorlással, rutinnal..
mateking ebben sokat segít
A fogalmakat meg kell tanulni, addig olvasni, amíg nem érted meg. A többihez a kulcs pedig a folyamatos gyakorlás, de tényleg, kb 2-3 naponta én előveszem, aztán vagy végigoldom magamtól az órai feladatokat vagy keresek újakat. Rengeteget számít a tanár, előző félévben rettenetes tanárom volt, a 3 szemináriumi csoportjából 2 ember ment át:DD
Nekem se sikerült a tárgy, aztán most szerencsére sikerült a legjobb tanárhoz felvennem, ég és föld a különbség, mintha nem is ugyanaz a tárgy lenne, most mindent értek belőle..szóval ha van lehetőséged akkor jó tanár, folyamatos gyakorlás és a mateking oldal is eléggé jó az analízishez. Plusz ha valahol elakadsz akkor ne félj kérdezni, néha-néha van aki nem ért pl egy definíciót vagy hogy hogy jött ki a részeredmény, akkor a mostani tanár képes visszavezetni, hogy a gimiben hogy tanultuk, szóval tényleg ha látja hogy valaki mindent megtesz, akkor nagyon segítőkész.
Próbáld ki a mateking.hu oldalt, én onnan tanulok most, és szerintem tök jól elmagyarázzák a matekot.
(Fizetős amúgy, de nem túl drága, és szerintem nagyon megéri)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!