Egy matematikai tétel alkalmazása pontosan mit takar?
Adott jópár matektétel a vizsgához, kérnek hozzájuk alkalmazást. Az lényegében a bizonyítása lenne? Hiszen amikor bebizonyítom, azzal alkalmazom is a tételt, nem?
Kicsit össze vagyok zavarodva, nem tudom mire gondolt az előadó, a jegyzetben is csak a tétel és a bizonyítás van, így erre gondoltam.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem ugyanaz bizonyítani a L'Hospital szabályt, mint alkalmazni azt.
Az alkalmazás azt jelenti, hogy felad egy feladatot, te pedig egy tétel segítségével megoldod azt -hivatkozol a tételre nem pedig bizonyítod azt-.
Attól függetlenül még tudhatod a bizonyításokat hasznos is, ha elfelejted, plusz hozzájuk szoksz.
Remélem nem baj ha így küldöm :)
Ezek csak elméleti kérdések, ezekhez nem tartozik majd megoldandó példa, ezért nem is tudom mire gondolhatott a szerző :D
Pl. tétel: Pitagorasz-tétel
Alkalmazása: számítás a Pitagorasz-tétel segítségével
A bizonyítás az más.
#2-es vagyok, Párszor láttam már Szirmai Jenő előadását, a Bernoulli számoknál is mutatott biztosan valamilyen alkalmazást, nem lehet, hogy arra kíváncsi / kérdezz rá zh-ban?
A wikipédia is említ párat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!