Hogyan érdemes tanulni érettségire, ha el szeretnék érni legalább 320-330 pontot?
Emelt angol, és közép töri,matek,magyar,földrajz érettségit fogok tenni májusban.
320 pontot minimum el kellene érnem, és a kérdés az lenne, hogy hogyan érdemes tanulni? Kettő tantárgyat jobban megnyomni tanulásban úgy, hogy duplázok majd, pl: angol(50többletpont miatt), plusz törit mondjuk, vagy inkább mindegyik tárgyba fektessek egyenletesen energiát?
(Egyébként ha duplázok, akkor csak úgy jár a többlet, ha az angol az egyik duplázott tárgy?)
Könnyebb 2 dologra koncentrálni.
Nem tudom mire gondolsz hogy ha az angol az egyik duplázott.... kiválasztasz 2 tárgyat, ami jó a szakhoz, és ha emeltezel az egyikből, és 45% felett teljesítesz, akkor jár érte az 50 pluszpont.
Azt tudom, hogy 45% felett jár:)
Elmondom érthetőbben:
Érettségizek 5 tárgyból, és csak az angol emelt. Egységesen érdemesebb tanulni az összesre, ha 320 pontot szeretnék, vagy inkább csak kettőre, de több időt töltsek velük?
A másik kérdés: Ha meglesz az angol 60% mondjuk, és duplázok pl. Matek és föciből (angolból nem),akkor is ugyanúgy jár az angolból az 50 többlet?
320-330 pont teljesíthető. Nem voltam sosem szorgalmas diák de én is olyan 348 ponttal végeztem.
Tanulni nem is igazán tanultam érettségire, kivéve a biológia emeltet. Arra nagyon készültem (napi 3-4 órát jelent) amit meg is írtam 53%-ra, így meglett a plusz pont is aminek örültem.
Töri, magyar, földrajz hetente készültem kb 1-1 órát.
Aztán most bekerültem egyetemre és nagyon jól érzem magam itt, ráadásul jobb volt az első éves átlagom mint középsuliban valaha is.
Ohh köszönöm:) tehát nem éri meg 60% fölé menni angol emeltből, mert úgy kevesebb pontom lesz?
Illetve akkor elég csak az angol meg a törit megnyomni?
"tehát nem éri meg 60% fölé menni angol emeltből, mert úgy kevesebb pontom lesz" - 320-at még te is el fogsz érni, pedig egy mondatot nem tudsz értelmezni magyarul:(
HA matekot és földrajzot duplázod, akkor az angolra 45% felett sem jár a +50 pont az emelt szint miatt, DE ha eléred a 60%-ot, akkor +28 pontot mégis beszámítanak, mert elfogadják középfokú nyelvvizsgának.
HA az angol lesz az egyik tárgy, amit duplázol, akkor 45% feletti eredmény esetén jár a +50 pont, de hiába lesz 60% feletti az eredmény, a +28 pont nem jár a nyelvvizsga miatt, mert egy tárgyból csak egy jogcímen kaphatsz többletpontokat.
Amúgy korábbi válaszolót kár volt lepontozni, 320, az tényleg nem valami nagy kunszt, annak iq-ból is simán mennie kell(ene)
Nézd, értettem, de erre mit lehet mondani? Nem tudjuk, hogy állsz az érettségi tárgyakból. Mert ha minden megy 5-re, akkor nem kell külön nekifeszülni a kettőnek, ha viszont úgy látod, hogy a duplázással van több esélyed, akkor persze, a kettőre érdemes rágyúrni.
Ebben nincs tapasztalatom, mert én nem szorultam rá a duplázásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!