Hogyan készüljek a biológia érettségire? Milyen mikroszkópot lenne érdemes vennem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövőre fogok érettségizni és mivel ápoló szeretnék lenni szükségem van biológia érettségire, viszont esti sulin heti 1 biológia órával kicsit nehéz. Szerintetek hogyan tudnék pluszban készülni? Milyen témákra érdemes rá feküdni? Hogyan tudnám felépíteni a tudásom? Úgy tudom, hogy a szóbelin kísérletezni is kell. Milyen kiserletekről van szó? Ezeket valahogy itthon kellene begyakorolnom, tehát mivel úgy tudom sokhoz szükséges mikroszkóp szeretnék venni egyet. Milyet lenne érdemes? Sajnos a nagyon felső kategóriásak nem jöhetnek szóba.2022. ápr. 7. 00:33
1/2 Marci71 válasza:
Nem tudom mennyire szükséges mikroszkóp a biológia érettségihez mivel nem tudom hogy zajlik. De szerintem sokan leérettségiznek úgy hogy nincs mikroszkópjuk. Én azt mondanám akkor vegyél mikroszkópot ha egyébként is érdekel, nem olcsó dolog.
A mikroszkóp vásárlással kapcsolatban annyi tanácsot adnék semmiképp ne vegyél játék mikroszkópot. Olyat válassz aminek van kondenzora, és ha lehet tört tubusú, binokulár is legyen tárgymozgatóval. Ezek kényelmi szempontok, a kondenzor viszont a képminőség miatt számít.
2/2 anonim válasza:
Biosz érettségin nem kell mikroszkópot használnod. Emelten sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!