2 dolog lenne. Miért hívják egy adott egyenlet megoldásait gyököknek? A 2. Egy feladat (csak útmutatást szeretnék, hogy jó irányban gondolkodok-e). Egy 10/3 hektár nagyságú területet 12 tehén 4 hét alatt legel le egy 10 hektár nagyságú területet
21 tehén legel le 9 hét alatt, hány tehén legel le egy 24 hektáros területet 18 hét alatt? Én abból indultam ki hogy
12*4*×=10/3
21*9*y=10
18*t*z=24
(X,y,z az azt fejezi ki, hogy egy tehén 1 nap alatt mennyit legel le, t a tehenek száma)
Azt is fel lehet írni, bár nem tudom, hogy van e értelme
(4+9+18hét)*(12+21+tdb tehén)*n=112/3
N olyan mint az xyz csak az összes tehénre vonatkoztatva. Jó irányba gondolkodok?
Az arabok is hasonlóan nevezték, mikor át lett véve. Elvileg kicsit félrefordították, mert olyasmi volt az eredeti jelentése, hogy "alapzat".
A feladatban számomra az a furcsa, hogy x-re és y-ra más szám jön ki. Akkor a második tehéncsorda az más ütemben csinálja? Akkor nincs semmi alapunk következtetni a harmadik tehéncsorda legelési ütemére ezekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!